lørdag den 2. januar 2010

Nutidens pest = turister!

Ja ja, bevares - jeg elsker da at bo i storbyen og Berlin kan umuligt sammenlignes med andre storbyer jeg har besøgt eller boet i. Helt klart:Berlin er multikulti, Berlin er fancy, Berlin er spændende, stor, fantastisk og farverig.
Desværre deles denne mening af ca. det halve Italien, en stor del af Rusland, et par fra Australien, en hel del fra Amerika, en håndfuld svenskere, en anden håndfuld hollændere og og og...
Og ja så selvfølgelig også af en ordentlig omgang danskere ;-)

Berlin er i øjeblikket så overfyldt med turister, at det er til at gå amok over. Det er nærmest en plage!
  • Du skal bare lige hurtigt hen i næste kiosk for at hente mælk til kaffen. Det sker regelmæssigt at du er lige ved at rende i nakken på et par smarte turister (=dem der har solbriller på selvom solen er gemt bag skyer og det sner...og dem i små fine tøjsko og tynde læderjakker selvom der ligger sne og er møgkoldt...og dem der går med really underlige hatte osv). Ja og det er altså dem der lige pludselig, uden advarsel,  stopper op for at kigge i deres kort eller for at fotografere...
  • Inde i midtbyen er det endnu værre. Jeg har ikke noget imod at der er mange mennekser undervejs, men jeg bare hader det, når nogle af dem pludselig holder pause lige foran rulletrappen eller direkte foran dørene for at diskutere, hvor smuk fjernsynstårnet er og for lige at få sat de smarte solbriller på plads...Når man render rundt inde i byen og ved hvad man vil, så har man jo sådan et ordentligt tempo på. Og når man så bliver bremset ud af det her turistiske folk, så kan nerverene godt lide lidt!
  • Eller du skal lige et smut ind til Alex(anderplatz) for at ordne et par ting. Det tager ca. 4 minutter med s-tog, men prøv lige at stå i kø i næsten 10 minutter bare for at få fat i billetten! Aaargh altså. Jeg ved godt at det ikke er så nemt at finde ud af de der automater i et fremmed land, og det er heller ikke nemt at finde ud af fremmede penge, men man kan fandeme godt blive lidt nervøs, når det ene tog efter det andet kører forbi...og når man ved at det normalt tager ca. 30 sekunder at løse billet og ikke 3 minutter som vel var gennemsnittet idag. 

Neeeeej nej, selvfølgelig har jeg ikke noget imod turister.* De er vigtige for Berlin og jeg er jo også gerne selv turist engang imellem, men der findes tidspunkter, hvor det er lige ved at blive for meget og hvor jeg ønsker mig ud på landet et sted. Om sommeren fordeler de sig bedre over byen, i parkerne og ved Spreefloden, men om vinteren maser de sig alle rundt - lige netop der, hvor jeg skal være ;-)
En pest disse turister!* Vær sød at tage dette indlæg med en god portion humor. Det er på ingen måde min hensigt at virke diskriminerende. Jeg har ikke det mindste imod folk fra hverken Rusland, Italien eller noget i den retning. Bare de dog ville.....

6 kommentarer:

KirstenK sagde ...

Ha, ha...ved lige præcis hvad du mener...min bror bor i Blokhus...gæt hvem han forbander langt ind i H...... om sommeren...

Stine sagde ...

Jeg vil gerne sige undskyld, selvom det alligevel er et stykke tid siden, jeg har været i Berlin (heldige skarn at BO der!!!), men får jeg chancen, så turister jeg på livet løs i den skønne by.
Sidst lykkedes det mig vist endda på gebrokken tysk at bede damen på apoteket om at give mig hovedpine...

Godt nytår i byernes by :)

Zette sagde ...

Hæ, især det med folk, der stopper op lige foran en, lige foran en dør, en trappe eller noget andet, kan som oftest med slet skjult ironi få mig til at sige: Hvis I stiller jer bare lidt længere fra hinanden, så er I da fuldstændigt sikre på, at ingen kan komme forbi, og at I dermed er de ALLER-vigtigste i hele verden.....

De fatter det sjældent, men bare det at blive talt til, får dem da af og til til at flytte sig.

Eller måske skal man bare ty til det gammelkendte: "ååååhhhh, jeg skal kaste op, flyyyyyyt jer!" - og så håbe på, at de forstår sproget, for ellers falder det jo lidt til jorden :-)

tankehal sagde ...

ha ha ha :-) åhhh ha ha ha da også ... godt du skal på arbejde i morgen, så har du heller ikke tid til at rende rundt og irritere alle os turister :-) ha ha ha
Berlin liebt dich :-) det går vi ihvertfald rundt og reklamerer med :-) og smut så ned på en starbucks og drik og æd for os :-)

Berliner brosten sagde ...

@KirstenK
Uha ja, det kan jeg lige forestille mig. Og i Blokhus er der jo endnu mindre plads ;-)

@Stine
Jamen du skal da være velkommen til at turiste løs. Kunne du så ikke efterlade et par streger her på murene i mit mit kvarter? Det ville da være så skønt!

@Zette
Den der med at brække sig er nok noget der virker, men sig det lige på russisk eller på spansk eller på hvad ved jeg lige. Den sætning kunne man måske lære på flere sprog, men jeg er sikker på at jeg glemmer det hele igen, når jeg er sur og irriteret på det pak ;-)

@tankehal
Ja nemlig, Berlin liebt dich! Og du hører jo i kategorien "Æresborger", så kom du bare...

Grønlandsposten sagde ...

Så, nu nåede jeg også frem til Berlin, lettere forsinket. Det er også de der turisters (terrorister) skyld...

Turister er godt for turistbranchen, men kan være en pestilens for alle andre, ikke mindst de fastboende. Og som tidligere ansat turistbranchen OG bosiddende i landets suverænt største turistby ved jeg lige præcis hvad du snakker om!