lørdag den 20. marts 2010

Fotocollage og co. - hvad bruger i?

Jeg vil gerne lige spørge jer om noget.
Igår sad jeg og dimsede med de her madbilleder. Jeg fik dem sat sammen via picnik og det er jo også fint nok. Syns at det er en okay side, men der er alligevel hurtigt grænser på, hvor kreativ man kan være. I gratisversionen er der jo blot et vist antal skabeloner og jeg var egentlig ikke ret tilfreds med resultatet igår, men havde heller ikke lige lyst til at lede efter noget mere passende.

Men her kommer i så lige ind på scenen :-)
Hvad bruger i for en side eller hvilket program (ikke til windows, jeg bruger mac) når i vil lave fx. en fotocollage.
Eller når i vil lave lidt om på et billede fx. med sjove rammer osv.?
Kom endelig med forslag og jeg takker på forhånd.

I Berlin er der ikke meget start på forår, det regner og det kun een gang. Vi fik ordnet alt de der lørdagsting som at handle ind osv. og nu snurrer vaskemaskinen, kaffen er lavet og jeg er ved at rydde op - bla. i billeder og musik.
Og se så lige hvad jeg fandt i mit musikbibliotek. Gruppen hedder Tribalistas og sangen hedder "Ja sei namorar" (=jeg ved hvordan man elsker). Den sang var fremme for nogle år siden og jeg elskede den fra første gang jeg hørte den. Nu har jeg aldrig været i Brasilien eller noget, men jeg syns at portugisisk lyder fantastisk og den sang smager bare af godt humør og sommer, lige hvad vi trænger til, men hør selv:

8 kommentarer:

Inge sagde ...

Halløjsa i Berlin
Jeg bruger Photoscape, et fint lille gratisprogram til at lege med mine billeder... men lige nu leger jeg også med Windows Writer, der er også nogle fine muligheder. Photoscape har rigtig mange muligheder, i hvert fald rigeligt til mig.
Ha en herlig weekend dernede i min ynglings storby

Berliner brosten sagde ...

@Inge
Tak for tippet, men desværre kan jeg ikke bruge det. Jeg sidder nemlig ved en mac. Har ellers hørt meget godt om det program. Må vis hellere lige få det skrevet med i mit indlæg.
God weekend også til dig!

KirstenK sagde ...

Nej Mac og fotoscape dur ikke...Jeg har før brugt picknik, men der er ikke så meget sjovt i free versionen, og hvad det koster har jeg aldrig undersøgt, for så nørdet er jeg ikke...

Pernille på 1. sagde ...

Jeg bruger Picknik men synes heller ikke at det har så mange muligheder i gratisprogrammet. Jeg er begyndt at skrive i Windows Live Writer og det giver lidt flere muligheder når man skrive sit indlæg.
Knus

Jule Mig sagde ...

Jeg kan ikke hjælpe med det der foto halløj, for kan sgu selv kun finde ud af at bruge Googles picasa, og det er vist ikke særlig teknisk...

Håber at forårret er på vej til dk... I dag blæser det her, så det mærkes vildt koldt !!!

Hyggehygge
Marianne

Annettes space sagde ...

Prøv at skrive i LiveWriter,,,,,der er faktisk en del sjove muligheder med billedredigering :-)

Tina Liel sagde ...

Jeg bliver også altid frustreret når jeg skal lave collager. Jeg har det udvidede version af Picnik som har flere muligheder - ved ikke om det også gælder collager - jeg har næsten lige udvidet abonnementet. Men i Picasa kan man også få det fint. Ellers bruger jeg Paintshop men det er mere indviklet. Hvis du betaler til Picnik er der forresten også flere rammer. KNUS♥

Berliner brosten sagde ...

@alle
1000 tak for jeres forslag!
Desværre er det hele jo lidt indviklet, fordi jeg arbejder med apple og ikke windows, så hverken photoscape eller live writer dutter lige for mig.
Men måske jeg skulle prøve den udvidede version af picnik, hm...
Eller måske skulle jeg også bare se at få tjek på mit grafikprogram!