lørdag den 12. marts 2011

ABC Scandinavia #S

Ganske aktuelt skal mit S stå for service.
Idag har vi nemlig været på en lille udflugt til det brandenburgiske Marwitz.
Her findes Hedwig Bollhagen værkstederne og en tilhørende keramik maufaktur. Hedwig Bollhagen levede fra 1907 til 2001 og var keramikmester eller hvad det nu kaldes. Hun havde en vision om at hverdagsservice ikke skal se hverdagsagtigt ud. 1934 oprettede hun manufakturen. Dengang og nu males alle ting med hånd.

Vores normale service, altså til morgenmad, kaffe og frokost stammer fra netop denne manufaktur. Vi har dog aldrig været der før, men købt hos en forhandler i Berlin. Så idag, på denne lune foråsrdag trillede vi afsted for at få fat i et par nye tallerkner. Jeg hader, når der er slået et stykke af randen!
Der var fyldt med mennesker, men det lykkedes mig da at få taget et par billeder. Selvfølgelig er det en smagssag om man kan li denne slags service, men vi kan :-)

5 kommentarer:

Inge sagde ...

Hvor er det fine ting, jeg kan også godt lide keramik, bare ikke som kaffekrus, synes tit de er for tykke i kanterne.. :-)
Hav en skøn forårsweekend

KirstenK sagde ...

Jeg elsker også keramik...jeg drikker faktisk aldrig kaffe af koper mere synes keramikkrus holder mehget bedre påvarmen!

Mona sagde ...

Jag gillar tanken på att en vardgsservice inte skall se vardaglig ut. Visst behöver vi något vackert att se på också i vardagen!

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

rigtig god smag...det ville også falde helt i min smag det keramik..afgjort...ja lige bortset fra at det meste af mit hverdags er et sammenrend af meget forskelligt og så har jeg nogeet fint i et skab...som jeg dog sagtens kan finde på at bruge til hverdag...men jeg ville helt sikkert kunne finde noget brugbart i manufakturen der... :O)

Irene sagde ...

Så flott keramikk ... faller i smak hos meg også! Store robuste krus passer fint til te :)

God søndag!