onsdag den 14. januar 2009

Om knive og legebørn...

Jeg må sådan lidt forsigtigt indrømme, at jeg elsker knive! Det er jo ikke just noget man sådan brager ud med i en trompetsalve efter de sidste ugers og måneders slemme ulykker, uheld og det der er meget værre...
Men jeg elsker knive alligevel. Jeg tror at det er et eller andet jeg glemte at få smidt af, da jeg i starten af teenagerårene stoppede hos spejderne ;-) Og nu har jeg bare fået heflet det med over i voksenlivet. Jeg elsker at snitte i træ og jeg tilhører den del af befolkningen der altid har en kniv med sig. Ja for det meste en rigtig lækker nordisk snittekniv, men selvfølgelig også en lommekniv. Jeg syns ikke så meget om de der schweizer knive, de er jo ikke særligt "stylish", men de er dælme praktiske. Derfor har jeg altid sådan en bette ven i lommen. Ja, den allermindste faktisk:

Men idag gik det da galt for mig igen. Heldigvis er ar på fingrene ikke særligt synlige - ellers ville jeg da kunne vise en ret så imponerende samling! Idag kom en af mine unger med et stykke legetøj der lige skulle repareres (mere om det lige et par linier længere nede). Så skulle hende "gør-det-selv-madammen" her da lige ordne det. Det var sådan en lille skrue, at jeg bare MÅTTE bruge kniven. No chance for en skruetrækker..., men så var det at den her kniv sådan lige midt i det hele snappede sammen og efterlod en nogenlunde dyb rift, rettere sagt kløft, i min finger. Der gik et kæmpesus igennem klassen og ungerne stod som forstenede og gloede på mig. Det var ikke så meget blodet der forvirrede dem, men meget mere mit højlydte av-(for saddan da)-skrig ;-) Min slemmeste unge af alle (en tysk udgave af Emil fra L.) var den første der droppede ud af saltsøjletilstanden igen og spurtede hen til skabet efter plaster, sødt ikke?
Jo, sådan kan det jo gå og jeg elsker stadigvæk knive, men jeg må indrømme at jeg er ret så glad for at denne lille fanden af en lommekniv IKKE snappede sammen ude ved fingerspidsen! (SHIT!)

Nå, men det der legetøj jeg skulle reparere - det var et fingerboard. Hallo? Was bitte ist ein Fingerboard? Ja, det er et skateboard en miniature, lær det!, og de her små møgunger (jeg elsker dem) på 5-6 år kan alle mulige tricks med det. Det bliver kørt med 2 fingre og så hvirvler de det bare igennem luften og alt sådan noget! Man kan lave ligeså coole ting med det som med et ægte skateboard...og jeg har været ved at kigge lidt på nettet og okay, så langt er mine små gutter ikke kommet endnu, men jamen jamen, det er jo en kæmpescene, der findes mesterskaber og jeg skal komme efter dig. Man kan købe de der boards bla. i mahognitræ! Priserne kan ligge helt oppe på omkring 400 kr.!
Meeeen okay, det jeg lige har bestilt er da noget billigere ;-)
Jeg ved godt at jeg er skør, men det står jeg 100% ved. En gang legebarn, altid legebarn ;-) Og sådan helt pædagogisk set, bliver jeg da nødt til lige at finde ud af, hvad mine unger sådan går og beskæftiger sig med (nice try) og iøvrigt må jeg da bare vide, hvad det er for en tingest der var skyld i, at jeg næsten fik skåret en finger af!
(ooooh, jeg elsker at overdrive ;-)
Sieht süß aus, nicht?

6 kommentarer:

Grønlandsposten sagde ...

Ha ha, har i mange år haft en schweizerkniv som fast inventar i rygsækken. Det var bare mest praktisk, når man tit var på fjeldtur. Ikke at jeg på nogen måde kunne finde ud af at bruge den, ja, du har jo selv læst, hvad der sker med mig og helt almindelige køkkenknive!

Sejt at ham "Emil" straks spurtede efter plaster :o)

Zette sagde ...

Virkelig aldrig hørt om de der fingerskateboards før. Men du skulle se min aflagte spejderdolk. Den er mindst 3 cm ulovlig, jeg er meget stolt af den. Jeg havde den med til arbejdets julefrokost, fordi det var western-tema og jeg ikke havde et gevær. Den gjorde stor lykke, flere bemærkninger a la: Guuuud, den er jo ægte - og skarp.

Ja, daaaa! Tror I jeg går med plastikdolk? Paphjerner.

Godt du ikke fik skåret fingeren helt af. Foldeknive skal virkelig behandles med omtanke og fingerspitzgefühl.

Sebastian sagde ...

En schweizerkniv er uundværlig, helt enig - men altså til skruer bruger man en skruetrækker - blev der sagt. Til at klippe poser med en saks - ikke en kniv i nogen af tilfældene!!!

Godt det ikke gik værre med din finger. Og vær glad for, at du er i en steinerskole, der ved børnene vel, hvordan man bruger en snittekniv?
Det gør de da stort set i det mindste her.

Berliner brosten sagde ...

@Grønlandsposten
Ja, jeg har hørt om dit "uheld". Jeg lader hellere kæresten lave mad - for skarpe køkkenknive og så mig...ikke så smart!

@Zette
Jamen, jeg gloede virkelig også, da jeg så det der bette board. (mere om det senere - mit er kommet idag ;-)
Arj hvor sejt med din spejderdolk. Den ville jeg gerne se. Er det et specielt mærke? (lader lige som om at jeg er ekspert). Jeg kunne købe knive i tide og utide, men de der lækre nordiske tingester er desværre ikke helt billige. Jeg ved slet ikke om der findes nogle gode danske knivmagere. Okay, men det er et andet tema...

@Sebastian
Aner du hvor SMÅ de skruer i det der skateboard er? Der kunne man blot bruge sådan en brilleskruetrækker og den har jeg ikke altid lige i lommen ;-) Og en kniv kan da bruges til en masse ting syns jeg...
Klart kan mine børn håndtere en snittekniv. Jeg undrer mig så tit over at der ikke sker flere småulykker end der gør...

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Gitte !

din humoristiske ånd over indlægget er uovertruffen...jeg er vild med din humor....
havde fingeren været væk så var der måske kommet et helt andet indlæg, skrevet med en hånd......
nå spøg tilside.....godt det ikke gik værre....og jeg har ikke hørt om de der miniskateboard og bliver ret nysgerrig og går snar hen og googler et eller andet for at se dem....sjovt at du nævner dem og at ungerne er vilde med dem....fin idé....husker også sjove trends da jeg var barn af mærkeligt legetøj...husker bla. udover yo-yoén en sjov indretning hvor der var to næsten kugler i to snore...her holdt man dem hvor de hang sammen foroven i snorene ( håber du er lidt med) og så gik det ud på at få dem til at slå mod hinanden og med en vis erfaring få dem til at slå mod hinanden både foroven og forneden....yrkkk ! kan godt se det virker som en kringlet forklaring...og det er jo ikke sikkert du kender den for du er jo yngre og kan nok ikke huske dem....men de var sjove...og de slog hårdt.....men kom lige til at tænke på dem....

Berliner brosten sagde ...

Hej Anita,
jamen tak for dine ord! Ja, jeg kunne lige se det for mig - mig siddende her hakkende i tastaturet med venstre og en bloddryppende højre ;-) Godt det ikke gik så vidt!
Jamen den der dims du beskriver kan jeg faktisk godt huske...Men jeg var sådan lidt mere til de der tricks med yoyoen :-)
Jeg nyder da alle de indslag mine unger kommer med - man er da altid med på de sidste nye noder. En af drengene har sådan et album med fodboldbilleder(klistermærker). Det er jeg bare så misundelig på!