lørdag den 7. februar 2009

En helt almindelig lørdag

Denne lørdag har indtil nu været sådan helt igennem almindelig og det bliver den nu nok også ved med at være...
Jeg hører ikke til dem der skal ha program på hver weekend og jeg nyder faktisk disse stille og rolige dage, hvor man bare kan slappe af og bruge noget tid på ting, man ellers ikke gør så meget i måske. (Læs: hvor man fortrænger, hvad man egentlig burde lave)
Dagen startede dog som en sådan lørdag skal starte, nemlig med en ordentlig gang morgenmad *Nej, vi spiser ikke rundstykker udelukkende med smør, men jeg tog billedet, inden jeg tømte køleskabet!:


Man har efterhånden i et par år kunnet få kærgården smør hernede, saltet kærgården smør vel at mærke og det er da min redning.
Friske rundstykker uden saltet smør er da lidt af et no-go!
Rundstykkerne stammer iøvrigt fra tyrkerbageren henne om hjørnet. Det er en ganske lille butik, men vi understøtter den gerne. De fleste bagere her i kvarteret er i tyrkisk hånd og den her er et af de sjældne, men dejlige beviser på, at integration KAN lykkedes.

Efter denne stærkning var der de der obligatoriske punkter på planen såsom indkøb og diverse. Ikke særligt spændende, men nødvendigt og idag var det da noget af en oplevelse. Vi var et smut på apoteket og hvad fandt jeg her?
Jamen en pakke af de hersens
skolekridt, altså de der lakridsdimser, der ligner kridt. På apoteket? Hallo? Det viser da blot, hvilket sygt syn tyskerne har på lakrids. Godt nok meget eksotisk og grund til akut omgang hjemve!

Siden da har jeg dimset lidt rundt med noget forberedning af undervisning - ja, arbejdet kalder højere idag desværre og jeg gider bare ikke at sidde med det hele dagen imorgen - derfor forsøger jeg mig med at tage det i små hapser.
Resten af familien motiverer ikke just til at få gjort noget (hvorfor skulle de egentlig også?) - på stolen ved siden af mig sover den lille hunkat helt krøllet sammen...:


Og hankatten spinder på sofaen sammen med kæresten der spiller xbox...:


Men også selvom de ville være motiverende i deres optræden, så ville jeg alligevel sagtens kunne finde på en masse ting, der afleder mig fra tanker om skolen. Intet problem! Det er jeg rigtig god til faktisk...også selvom det måske er lidt misbrugt multi-tasking!
Ja og sådan vil denne almindelige lørdag fortsætte i det lille hjem - der skal da os' laves en form for aftensmad (bare jeg slipper!)og så er der jo os' noget lørdagskrimi...

For fanden da kone, hør lige dig selv: Hvad er det for et kedeligt liv, du har gang i der?
Ikke nogen kolbøtter der, ingen tjuhej, no party...
ICH LIEBE ES!

12 kommentarer:

Grønlandsposten sagde ...

Det lyder som en weekend helt i min smag! Behøver ingen fest og farver, vil faktisk hellere være kedelig og bare slappe af med computer, TV og min bog. Rigtig god weekend :-)

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Din heldige kartoffel - du kan faa SKOLEKRIDT! Proev lige og spoerg om jeg ville vaere bedoevende ligeglad om jeg skulle hente dem hos slagteren, bare det at kunne koebe dem. SLURP!
God weekend. :)

Zette sagde ...

Du er jo osse lissom Dan Turell: Jeg holder af hverdagen.... jeg kan ikke finde ud af de fancy links, så se evt.: http://www.fragmental.dk/wp-content/hverdagen.html

Nå, men tysk morgenmad er for mig noget med smør, Käse (sehr gern mit Emmenthaler mit Nüsse oder so was), Leberwurst, Kräuterschinken, Pflaumemuss und so weiter. Elsker det tyske koncept med pålæg på rundstykkerne - gider ikke det der egg-bacon-helvede, der siger mig minus.

Lyder ellers som en skøn lørdag. Jeg kan godt li hverdage - er en Affen-arsch (LOL) til alt for meget program. Og mifferne dine er ret meget søde og okay....

PS: Og den evindelige dansklærerdoceren: du skriver "Efter denne stærkning", her ville jeg nok have valgt: "efter denne styrkelse" - og jeg håber virkelig omverdenen ved, at du selv har bedt mig om det, for ellers er jeg da i den grad for ulidelig - og det er jeg nok alligevl og hvis man må skrive det på din blog, så kan jeg jo overveje: Mein poperze zu lecken.... eller det der noget... Du er velkommen til at slette, hvis jeg lige blev for latrinær, men jeg kan altså ikke få sætningen ud af hovedet - og det er jo faktisk din skyld, nå!

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

hej Gitte !

kærgården "gesalzen"....hvor lyder det smukt...det tyske sprog har så mange smukke lyde og ord...for rigtig mange år siden var jeg på stop gennem Danmark og skulle egentlig have været i Hamburg, men endte med at bo i et kollektiv i Flensburg hos nogle meget søde mennesker og de have simplethen en meget sød måde, som de udstalte det tyske sprog på...sådan meget bødt i måden at sige ordene på og det var jeg helt væk i...ikke at tysk er min stærke side, overhovedet....men jeg lagde mærke til den der bløde måde at udtale sproget på og blev fascineret af det.....
dejligste morgenbord.....og æg til morgenmad...det er dog dejligt.....og sikken en smuk kop kaffe af en eller anden slags...det ligner noget kaffe efter min smag, da jeg både bruger sukker og mælk i kaffen og også gerne en skvat cacaopulver.....
en sådan weekend du beskriver er også lige efter min smag...jeg har det heller ikke godt med at alt er planlagt til mindste detalje og alle dage booket op med aktiviteter...ikke fordi jeg ikke foretager mig noget, men fordi pauser har betydning, og afslapning og det "ikke at lave noget" jo ofte består af hygge, ordne ad-hoc opgaver i hjemmet, spontane aktiviteter styret af ren lyst-princip....og det er så livgivende......bare at være.....

Berliner brosten sagde ...

@Grønlandsposten
Tak for det og det er ret så beroligende, at der er flere derude, der elsker deres "kedelige" liv...

@Tina - omme i London
Velkommen i Berlin ;-)
Og ja, så kan jeg godt se, at der ikke er noget at jamre over her fra min side. Men hvis de ikke har noget lækkert lakrids i England, så har de da i det mindste noget toffy-værkeri, mums!

@Zette
Egg-bacon er okay engang imellem, men ellers er jeg også mere til pålæg, dog ikke til Pflaumenmus, slet ikke da!
Ville det berolige dig, hvis jeg skrev et officielt indlæg der officielt udnævner dig til min helt personlige danish-coach? Ville det være bedre for dig?
Du skal da bare rette alt det du har lyst til, dvs. alt det du opdager, okay? Hvis der bliver rettet, så forstår folk jo også lidt bedre, hvorfor mit dansk til tider lyder lidt affen-arschig, ikkda?
Og nej, du er ikke for latrinær - slet ikke - lad os da få noget slang ud blandt folket ;-)
Ps. Tak for linket. Er ikke just Turell-fan, men den text var super!

@Anita
Ja, gesalzen er et fint ord, men det bruges også i andre sammenhænge end lige om madvarer...fx. hvis en eller anden pris er lidt høj, så er den også gesalzen.
Ja, det er en dejlige gang kaffe der - jeg er et kaffemonster må jeg nok indrømme. Jeg drikker ikke flere tønder om dagen, men jeg skal helst ha en kop her og der. Det er en Latte Macchiato, altså espresso med en masse mælk. Vi har sådan en bette maskine, der blander det perfekt ;-)
Godt syn du har på weekenden! Er helt enig!

Sebastian sagde ...

Aj, altså Zette: det hedder styrkning, som i hjertestyrking, da ikke styrkelse... *tsk* ;-) (sagde lingvisten)

Forresten er kærgården da ikke smør, men kun et blandingsprodukt (sagde madnyderen/-pedanten, som foretrækker økologisk smør fra et nærmereliggende mindre mejeri)

Zette sagde ...

Sebastian: Du fik mig, du har ret, man ville sige styrkning - og jeg ville nok som regel omskrive til noget a al "noget at styrke mig på" - men måske skal du bare være Berliners danske sprogline i stedet for mig?

Berliner: Hvad er der nu galt med Pflaumenmuss? Jeg har lige tømt sidste dåse i denne weekend - det nærmer sig krise. Berlin må snart kalkuleres ind i kalenderen. Sidde i Berlin med morgenbord, men uden Pflaumenmuss, det er jo tæt på blasfemi, nå!

Sebastian sagde ...

@Zette: Nej, da, kan vi ikke deles om det? Og ja, jeg vil nok egl også omskrive ved nærmere eftertanke.

Blommemos, kan man ikke lave det selv? Når det er blommesæson. Lyder dejligt i øvrigt.

Berliner brosten sagde ...

@Zette & Sebastian
Tak for jeres kommentarer, men den der blommemos-diskussion kunne i måske føre et andet sted, oder? Jeg simpelthen hader rosiner og blommemos har en fjern smag af netop rosiner (for mine smagsløg altså), puha!I det hele taget kan jeg ikke li syltetøj/jogurt etc. med stykker i. Jeg ved godt, at det er pervers, men jeg foretrækker gelé eller det, der bliver lavet for sådan nogle som mig... ;-)

@Sebastian
Nu handler det for mit vedkommende ikke om smør i sig selv, men derimod om salt. Jeg spiser da også økologisk smør med mine unger, klart, og hjemme foretrækker jeg da også økologiscke produkter, men jeg har endnu ikke fundet noget mejeri, der laver saltet økologisk smør...og der ligger problemet. Derfor tager jeg gerne til takke med et blandingsprodukt.

@Zette
Bare rolig der! Der findes en masse andre skønne ting man kan sætte på et morgenbord. Kom du bare til Berlin, så skal jeg, mens vi spiser lækker morgenmad, fortælle dig om alle de andre ting, jeg ikke ka' li - og det er mange...;-)

Zette sagde ...

Berliner: Vi er tæt på en forståelse her. Men kun en enkelt lille oplysning: Pflaumenmuss er uden stykker overhovedet :-) Men rosin-anelse-smagen er nok svær at undgå. Og hvis vi skal over i den genre, så er kærgården/smør/whatever vigtigere på mit morgenbord end Pflaumenmuss.

Berliner brosten sagde ...

@Zette
Alles klar ;-) Så fik vi da det på plads.
Iøvrigt - mus med et s.
Måske du kan finde lidt inspiration her:
http://www.chefkoch.de/rs/s0/pflaumenmus/Rezepte.html

Sebastian sagde ...

Ok, tier stile med det.
Åh, ja, havde jo lige glemt, at de er sære med det manglende salt.