tirsdag den 10. februar 2009

Om filmstars...(har desværre ikke set dem!)I øjeblikket står Berlin lidt på hovedet - i hvert fald en del af byen dvs. en del af befolkningen. Fra 5.02 - 15.02 har vi jo den her Berlinale kørende, den 59. internationale filmfest. Jeg kan virkelig godt li at gå i biografen, men ikke just sammen med det halve af byen, der blot er ude efter autografer eller noget! Men det er lidt af en umulighed ikke at følge med i det - så skulle man da forsøge at undgå alle former for medier...Alle aviser er fyldte med det, radio og tv fortæller om film, instruktører og filmstjerner. Det er meget vigtigt, jow, men jeg kan godt blive lidt træt af det - fx. er jeg vant til at høre lidt lækker "vågn-op musik", når jeg går på badeværelset om morgenen, men i disse dage, bliver man læsset til af filmanmeldelser, ikke lige sagen klokken 5.45! Selv min ynglingsradiostation Radio 1 er i berlinalefeber :-(
Okay, man kan godt blive helt svimmel over alle de navne, der bliver nævnt - lige fra Kate Winslet over Catherine Deneuve, videre til Michelle Pfeiffer, Leonardo DiCaprio, Ralph Fiennes, Clive Owen osv. osv.


Min skolevej fører forbi Potsdamer Platz og her ligger jo det store Berlinale Palast med det røde tæppe. Selve gaden er peppet op med nogle røde lys, en pokkers masse plakater og lysekæder både her og der. Det ser meget smukt ud og jeg nyder at se på det. (- er iøvrigt lidt af en lysekæde-junkee...gør det noget?)
Men her på vej hjem idag, uha uha. Igår kørte jeg en anden vej og det skulle jeg da vist også have gjort idag. Man skal bare PASSE SÅ MEGET PÅ I DEN TRAFIK!!! Der er altid mange fodgængere omkring den plads, men lige nu er det som at køre direkte ind i en myretue! Men det værste er faktisk de andre bilister. Der kører nemlig en masse af de der lækre V.I.P-shuttle-biler med mørke ruder rundt. De kommer bare fra alle sider og nej, selvfølgelig behøver de ikke at holde sig til de normale færdselsregler, klart. Det fatale er ikke så meget, at de her luksuskasser skifter spor som åndssvage, men meget mere, at man jo sådan ligesom kan skimte, at der sidder nogen bagi - og hvem kunne det nu være? Tænk, hvis det var en eller anden berømt person??? Oh my God!
Det ville da være noget af en berigelse for mit liv, hvis jeg kunne få set blot en tot af Kate Winslets hårpragt, ikk? NOT! Og ja, der er faktisk en hel del folk, der tror på deres helt egne overnaturlige evner og har en eller anden forestilling om, at hvis de stirrer længe nok, så skal de nok kunne komme til at kigge igennem de der mørklagte ruder. Aaarj, det er altså stygt! For dælen da en dytten og båtten der var!
Jeg var ret så glad for at kunne forlade området uden buler og skrammer, blot med et småhøjt adrenalinspejl.

Altså med et ret så højt adrenalinspejl!

4 kommentarer:

Vibeke sagde ...

Det var en sjov tur rundt, ja jeg følte, at jeg var med på turen, så godt beskriver du det, da jeg læste det begyndte hjertet at banke lidt hurtigere, så jeg vil bare sige:
Tak for turen!
Mvh. Vibeke

Berliner brosten sagde ...

Hej Vibeke!
Velkommen til og selvtak da. Det var mig en fornøjelse. Jeg skal nok berette videre, hvem ved - måske ser jeg en vaskeægte stjerne imorgen? ;-)

Grønlandsposten sagde ...

Øj, hvor føler jeg mig gammel nu! Da jeg boede i Berlin, var der Berlinale i biografen ved Zoo, og Potsdamer Platz var et hul i jorden! Bogstaveligt talt. Det er godt nok længe siden. Kan forestille mig det totale kaos, du havnede i, godt du klarede dig igennem!

Zette sagde ...

Potsdamer Platz er fantastisk frygtelig - med tryk på begge ord! Jeg er nu glad for, at du kom helskindet igennem. De der turister og stjerner kan være lige lovlig vigtige.