fredag den 13. februar 2009

Om tryllerier...

Så har vi da endeligt fået taget hul på weekenden og det har jeg det faktisk mere end fint med. Jeg startede ud med en koma-middagslur, men nu er jeg ovenpå igen...Det har været en ret skrap uge og den næste bliver ikke bedre, men pyt nu med det - foran os ligger der 2 skønne fridage. Inden jeg skal hen på sofaen og se fredagskrimi, vil jeg da lige skrive om mine ungers seneste guldkorn.
En af dem havde en bog med idag, som jeg absolut skulle læse op. Okay, det ville jeg da også gerne og den handlede om en lille pige der gik på en trylleskole. Hun skulle så op til en trylleprøve og det gik så helt galt, men tilsidst var alt da heldigvis godt igen. Meget spændende (not!). Nå, men derefter havde vi lidt tid tilovers og så var det at jeg kom i tanke om et smart spørgsmål:
Hvad ville du trylle, hvis du havde et eneste trylleforsøg?


Jeg var ret spændt på deres svar og tit er det jo sådan, at når de første to har svaret, så kommer de efterfølgende svar til at lyde meget ens, men sådan var det faktisk ikke helt, lidt jo, men alligevel...
Faktisk hver dag undrer og glæder jeg mig over disse ungers "udgydelser". Det er ufatteligt, hvor meget der sker i de små hoveder, hvordan de betragter verden og menneskene i den og hvordan de fortæller om det. Det er fantastisk og det er noget af en gave, at være vidne til.

Nå, men de her svar gav da også et lille indblik i de små personligheder. Det bliver godt nok spændende, hvad de skal lave, når de bliver store engang!
Her et udpluk:
  • Pige: Jeg vil trylle mig en hest.
  • Pige: Jeg vil trylle mig en hund.
  • Dreng: Jeg vil trylle mig en lillesøster.
  • Dreng: Jeg vil trylle, at jeg er konge over hele verden.
  • Pige: Jeg vil trylle mig en lillebror, men han skal altså være sort!
  • Dreng: Jeg vil trylle mig til at være en røver, som politiet aldrig fanger.
  • Pige: Jeg vil trylle mig til at være en sommerfugl og derefter en prinsesse.
  • Pige: Jeg vil trylle hele klassen op på taget af skolen og så sende huset til Amerika!
  • Dreng: Jeg vil også trylle mig til at være konge over hele verden OG at jeg altid får sushi til aftensmad!
Ja altså lidt spændende er det da - vi har jo hele paletten præsenteret her - lige fra drømmeren over dyrlægen, den skøre, den politisk korrekte, hen til den småkriminelle ;-) Ham sushi-elskeren ved jeg ikke lige hvor jeg skal pakke hen...restaurant-ejer?

Have a nice weekend!

3 kommentarer:

Zette sagde ...

Her er der kun en ting at svare, Berliner: Hvad ville DU trylle, hvis du have en tryllemulighed?

Og så et svar fra din evigtkommenterende kommentator: Lige nu: absolut ingen anelse - og dog: på det selviske plan: gad godt ha den båd, jeg drømmer om.
Det uselviske svar: At flere folk var som mig, nåeeeh, nej, det er jo også selvisk, nå men så noget med, at der ikke var så meget had, men at der var noget mere forståelse og rummelighed i verden

og hold da kæft, det er et stort spørgsmål lige midt i første kop morgente uden morgenmad....Men gider altså godt vide dit svar - jeg simpelthen ÆLSKER den slags gradueringer og stillingtagner - altså mest at høre andres svar.

parnas sagde ...

Hvor er de søde, elsker små børns udtalelser ;-) Hvis jeg kunne trylle, ville jeg trylle foråret frem lige før det bliver sommer. Ja, det ville jeg trylle. Og som Zette siger, hvad ville du trylle? God dag i det skønne Berlin.

Berliner brosten sagde ...

Tak for jeres kommentarer og dejligt at i skrev om jeres tryllerier, dvs. trylleriønsker, for det havde jeg jo helt glemt at spørge om.
Altså hvis jeg kunne trylle, så ville det første jeg tænkte på nok være: penge i en størrelsesorden, så jeg kunne stoppe med at arbejde og gøre med mit liv, hvad jeg vil. Men det er jo også lidt usselt på en eller anden måde - som om penge er alt i verden. Og det lyder jo næsten som om jeg sidder her og halvsulter og nej, det gør jeg definitivt ikke.
Et lidt mere realistisk trylleri ville nok være et andet job - og dette ønske har altså slet ikke noget med ungerne at gøre, dem vil jeg helst tage med. Af andre årsager, er jeg bare ikke 100% lykkelig, der hvor jeg er nu.
Mit favoritrylleri vil nok være en masse sundhed, et langt liv uden ulykker og sygdom til kæresten og mig - for at det bliver lykkeligt - det er så sikkert som noget kan være ;-)
Altså et selvisk, plat trylleri, et realistisk og et romantisk...
Og ja, jeg ved godt at der lige mangler det der om verdensfreden og mad til alle, men ville jeg virkelig trylle det, hvis jeg kunne trylle en enste gang? I'm not sure...