mandag den 2. februar 2009

Smørrebrød og kunst...

I Berlin har vi vinterferie i denne uge. Det er godt nok lidt tidligt i år, men vi må jo tage det som det kommer - og det er da heller ikke noget, vi sådan går og skælder ud over ;-)
Midt på ugen skal vi på et lille visit hos sviger mekanikken, men idag havde vi en ret så spændende "date", nemlig med den her:

JA, i læste rigtigt - en dansk cafe! Det er lang tid siden jeg opdagede den på nettet, nemlig her, men vi har aldrig rigtig kunne få taget os sammen til at komme derhen. For det første er deres hjemmeside ikke specielt fangende efter min smag (men det ER virkelig en smagssag - i den sammenhæng er jeg ret kræsen) og for det andet ligger den ikke lige just om hjørnet, men et godt stykke uden for centrum i retning af lufthavnen Schönefeld. Men okay, den kan jo godt få en chance alligevel og da en af kærestens kollegaer er skandinavientosset, fik hun lokket os med derud idag.
Med de offentlige transportmidler kan man nemt finde det - lidt sværere er det med bil. Vores gps var tæt på at blive smidt ud af vinduet, da det sendte os den forkerte vej 3 gange i træk! Men det er en anden historie...
Lidt skuffet blev jeg, da jeg realiserede at der i denne cafe ikke var nogen danskere, altså sådan slet ikke.
Servitricen (hedder det virkelig sådan?) var en vaskeægte berliner med tatoveringer både her og der ;-)

Selve cafeen er faktisk ret stor og som sagt er det en blanding af smørrebrød og kunst af danske kunstnere. Hvad der så hænger på væggene er jo igen en smagssag. Den ene væg synes jeg faktisk rigtig godt om...
Det hele virker lidt sterilt på en eller anden måde, men det var måske også fordi at der ikke var andre gæster end os. Ideen i sig er faktisk god mener jeg, der mangler bare lige et par pift her og der.


Men til maden. Altså der er sild i alle afskygninger, rejer, flæskesteg, fiskefilet, torskerogn, hønsesalat osv. osv., ganske typisk og jeg må sige, at det faktisk smagte fint.
Selvfølgelig ikke helt som hjemme, klart nok, men ganske okay og det er totalt billigt! Set fra den side kan cafeen uden tvivl anbefales.
Her en lille ægge/rejemad:


Nå, men det jeg var mest interesseret i, var det såkaldte "danske hjørne". Det havde jeg jo set på nettet og jeg glædede mig til nogle danske delikatesser såsom Anton Berg og frem for alt remoulade! Det glemte jeg nemlig at få med, sidst vi var nordpå.


Arj for hunnan, mon så ikke lige det var udsolgt, udgået eller hvad ved jeg! Først når fru chef kommer tilbage fra Dk er der remoulade igen, øv!
Det var ret så ærgerligt, men pyt - kæresten fik et glas sild og så var dagen jo reddet alligevel ;-)


Mit facit: Egentlig er det jo ikke noget at anbefale danskere, der er på besøg i Berlin, oder? Jeg tror da, at de færreste kommer hertil for at spise dansk smørrebrød! Det er nok mere noget for danskere, der bor her...danskere der har lidt hjemve eller danskere der bare er sådan lidt lækkersultne :-)
Jeg syns bare alligevel, at det hele er et indlæg værd.

Et par gemte nationalfølelser har man vel...

3 kommentarer:

Grønlandsposten sagde ...

Det må helt klart være sjovere for danskere, der bor i Berlin, end for ferie-danskere. Er altid gået i en stor bue udenom danske caféer og restauranter, når jeg har været på ferie, tager altså ikke udenlands for at få det samme, som jeg kan få hjemme.

Nu bor jeg så i noget der minder om udlandet, men som er så gennemsyret dansk, at noget af det bedste jeg ved, når jeg kommer til Danmark, er et besøg hos den lokale shawarma-mand og i indvandrerbutikkerne!

Zette sagde ...

Jo, servitrice hedder det skam, men lidt mormoragtigt i sproget - det fleste, tror jeg ville skrive, den kvindelige tjener.
Nå, men det var da skægt at prøve, og kæresten din kunne da få sin lyst styret i sildehjørnet. Det var nok ikke der, jeg ville ta hen, hvis jeg var i Berlin, der skal jeg jo have dels sushi dels ægte deutsches Essen. Og jeg er desuden ret nede over smørrebrød, da jeg hader accessories a la majo, remo, sure agurker, rødkål, asier, pickles, rå løg og den slags... Men det er jo bare at sammenligne med en tysker der ikke drikker øl - hvis altså de findes?

Berliner brosten sagde ...

@Grønlandsposten
Der kan jeg godt følge dig...
Når jeg kommer til Dk strejker jeg over italiensk/indisk etc. mad. Så skal der bare rådansk på bordet ;-)

@Zette
Jeg syns jo nok at det der servitrice lød lidt underligt, men det var det ordbogen spyttede ud ;-) Tak for opdateringen.
Altså jeg elsker da en go gammeldags rugbrød med noget snaks, men en ægte smørrebrødsfanatiker er jeg vist heller ikke og jeg bare hader det, når man får det der stempel på som dansker i udlandet...Hvis der så er nogen der kommer med den svenske kok i muppet showet, så er mine sikringer da lige ved at springe!