tirsdag den 3. februar 2009

Musikanbefaling #2

Forleden hos Dussmann fik jeg jo heflet et par cd'er med hjem. Sådan går det jo faktisk hver gang og i denne omgang drejede det sig om en af mine store svagheder, nemlig kvindelige sangere med spændende stemmer. Jeg har tit hørt hende i radioen, men fik aldrig taget mig sammen til at få købt den cd. Men der lå den lige for øjnene af mig og så var det jo ikke svært...


Adele er blot 19, måske 20 i mellemtiden og blev berømt over hendes myspace-profil. Ikke noget med casting-star eller pladekontrakt fra starten af. I mellemtiden bliver hun sammenlignet med Amy Winehouse osv. Jeg er lidt vild med den der rå stemme, der kan synge med rigtig power, men også meget sart. Samtidig synes jeg, at det er yderst sympatisk, at hun ikke passer ind i billedet af den perfekte popstar... En af mine ynglingssange fra cd'en er den her:" make you feel my love". Sangen er godt nok "lånt" af Bob Dylan. Han er jo en fantastisk sangskriver, men ikke nogen særlig skøn sanger efter min smag, huha da.Jeg har valgt ikke at uploade den rigtige musikvideo, men versionen fra cd'en, der er meget bedre.
Er Adele kendt i Danmark? Det er hun formodentlig.
Sikkert kender i den her fra radioen - eller den her måske?
Hvis ikke, hvad syns i så om hende da?

7 kommentarer:

Grønlandsposten sagde ...

Hun er virkelig god! Og ja, hun er kendt i Danmark, har købt noget af hendes musik, men skal helt bestemt have fingrene i noget mere!

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

ja jeg må jo indrømme at sangen fik mig til at græde....så det er jo en kvalitet...ikke stortude..men tårerne kom bare frem lige pludselig...skøn stemme....lidt sjov accent (eller hvad det nu er)...jeg kendte hende ikke i forvejen...så jeg er glad for at være blevet introduceret til hende....

Vita sagde ...

Jo jo - hun er da slået igennem herhjemme.
Hvis du er vild med spændende kvindelige stemmer - så hold øje med Dortes smadderkasse. Det er et rigtig godt sted at lære nyt.

Havde du Feist og Rachael Yamagata????

Berliner brosten sagde ...

@Grønlandsposten
Det kan jeg også godt anbefale. Det er virkelig en god cd og så længe det er den eneste, må man jo holde sig til den ;-)

@Anita
Jamen er det ikke bare skønt hvad musikken kan gøre ved os? Så vidt jeg ved er hun fra London. Jeg er glad for at du kan li hende!

@Vita
Feist ja. Rachael Yamagata nej, men hende skal jeg da have tjekket ;-)
Dortes smadderkasse er lidt svær at finde rundt i syns jeg, men jeg skal holde øjnene åbne!

Marina sagde ...

Hendes stemme lyder meget ældre end hendes unge år syndes jeg. Meget smuk sang. Tak for den.

Zette sagde ...

Jeg siger også tak for tippet - hun er sat på ønskesedlen :-) Men jeg må (med skam) melde, at jeg da aldrig hørt sangen eller kunstnernavnet før, men jeg stod vist også af engang i slutfirserne - næsten. Men li det, det kan jeg.

Berliner brosten sagde ...

@Marina
Ja, det har du ret i. Jeg blev også lidt overrasket, da jeg læste, at hun er så ung! Fantastisk stemme!

@Zette
Jamen, det er da bare skønt, hvis det er noget du kan li. Det er jeg glad for at høre!
Hvordan skal jeg forstå det med at du stod af i slutfirserne? Stoppede din musikinteresse da eller stod radioen af?