onsdag den 18. februar 2009

Triste potteplanter, triste nyheder...

Er der nogen der kan forklare mig, hvorfor potteplanterne i lægers venteværelser altid (næsten) ser så usle og triste ud - som overlever de ikke morgendagen?
Kloge svar - her zu mir bitte!

Nu sad jeg også i et sådant venteværelse i 3,5 time idag. Og det er ikke engang løgn, det er ikke den mindste lille bitte smule overdrevet, 3,5 time!!!
GEHT GAR NICHT!!!
Jeg var virkelig lige ved at gå ud af mit gode skind og set fra den side...havde potteplanterne overhovedet en chance under disse omstændigheder?
Jeg hader venteværelser, jeg hader læger, men når det handler om mine ører er jeg meget forsigtig. Det er jeg da i hvert fald blevet gennem årene, hvor jeg desværre har samlet lidt for mange erfaringer på dette område.
Idag var jeg ved øre-næse-hals-læge pga. noget mak med det ene øre, men hallo, det viste sig at mine ører er totalt iorden: "Entspannen Sie sich, probieren Sie doch mal Rotlicht...", okay! Men så var det, at fru doktor kiggede mig i halsen og der fik hun så øje på noget mak med det ene stemmebånd. Cyste, ødem, knude - was auch immer - ved ikke hvad i siger på dansk. I hvert fald er det noget crap! Overbelastning af stemmen er et hyppigt fænomen hos lærere, men hvorfor skal jeg lige være en af dem? Shit! Nu skal jeg til noget kikkertundersøgelse (åh nej!) og til en ordentlig omgang taletræning. I øjeblikket må jeg ikke synge, ja, det er sgu smart med en børnehaveklasse!
Fru doktor mente, at vi nok skal få hold på det, men at det altså i den sidste ende godt kan komme til at hedde operation.

Hvor fedt er det lige? Der går man sådan anelsesløs til læge og får smækket sådan en diagnose op....en man godt kunne have undværet. Okay, pylpyl, det er jo ikke verdens undergang, men alligevel...skide møg-potteplanter!

7 kommentarer:

Vibeke sagde ...

Ih, hvor jeg forstår dig, jeg håber ikke det er meget alvorligt,- for jeg kan forstå på dig, at du ikke ved hvad det er.
Ja, - var potteplanterne ikke grimme da du gik ind, så blev de det vist da du gik ud.
Kærligst Vibeke

Grønlandsposten sagde ...

Åh din stakkel. En veninde er gymnasielærer og har haf tså mange problemer med stemmen, det må virkelig være frygteligt. Håber ikke en operation bliver nødvendig (men hvis den gør, så glæd dig over i det mindste at bo i Tyskland!).

Zette sagde ...

Årrhhh, nej, Berliner. Det var da kedeligt nyt. Stemmetrænign tror jeg kan være rigtig godt - der er så mange ting, der kan bedres, når man arbejder med det. men det går jo nok ikke med stille-leg hos ungerne alle ugens dage. Går det helt skidt må du jo ud i en sygemelding, og det er noget rigtig øv, når du godt kan li ungerne. Kikkertundersøgelser kan være stygge, men de er gode til at afsløre problemerne, er min erfaring. Ich drücke dir die Daumen og sender positive energier mod Berlin.

PS.Potteplanter ved jeg intet om - mine ligner vist dem i venteværelset :-( kan ikke li blomster i huset, men alle giver mig nogle, fordi jeg er kvinder og derfor da må ÆLSKE blomster - jeg vil hellere ha en hvedeøl og en lun frikadelle, men det er der sgu ingen, der kommer med som værtindegave...

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Gitte !

surt show siger jeg da...men selvfølgelig godt at du nu får gjort noget og forhåbentlig bliver iorden igen...men jeg forstår din irritation...her før jul havde jeg en lang periode med hæshed og så slemt at det faktisk var svært på jobbet med børnene....og hvor bruger man stemmen meget...det var også værst hvis jeg sang....havde nogle gange hvor jeg måtte bede min kollega lige tage samling med børnegruppen...men nu går det bedre....har dog ikke fået konstateret noget på stemmebåndene men jeg skal dog nok passe lidt på....havde også en periode sidste år, dog af kortere varighed men større hæshed, hvor stemmen næsten forsvandt.....jeg har dog sunget i kor i en del år og lært at bruge maven...men det kan sikkert smutte, når man er på jobbet i handlingens øjeblik...så jeg kan levende sætte mig ind i dit problem og man kan sgu føle sig helt magtesløs over den slags problemer der truer ens dagligdag og arbejde...så jeg vil ønske dig pøj med det...håber du får det bedre ved i første omgang at skåne stemmen...det hjalp i hvertfald for mig......jeg har dog også astmatisk bronkitis og det slår sig nogen gange på stemmen, som så bliver svag og spag...og jeg fik også en omgang pennicilin og det hjalp selvfølgelig også på min situation...så jeg forstår godt dit ØV !....så sender dig lige en kærlig opmunstring herfra...

Berliner brosten sagde ...

@alle
Tak for jeres søde kommentarer. Det er ret så opmuntrende til mit lidt deprimerede gemyt...

@Vibeke
Ja, det var sgu nogle kedelige potteplanter! Jo o, jeg ved godt hvad det er - jeg er bare ikke lige sikker på, hvad det hedder på dansk. Det er i og for sig ikke noget alvorligt, men der er jo altid en lille risiko og en lærer uden stemme er en fatal blanding!

@Grønlandsposten
Mener du pga det danske sundhedsvæsen? Jatak, det har jeg godt hørt en del om...Jeg har lært det tyske at kende og har været nogenlunde tilfreds med det. Synes bare ikke, at jeg vil lære det nærmere at kende i denne omgang...

@Zette
Tak for din energi. Det kan jeg godt bruge lige i øjeblikket. Jamen stemmetræning er sikkert en fin ting - det er der da mange der siger...grunden er bare sådan lidt bumsibumsi...at få at vide at man vist ikke taler rigtigt. Men was solls...man kan da altid lære lidt nyt!
Jeg glæder mig heller ikke til den der kikkertundersøgelse da, men de kloge siger, at man kan ånde sig fra brækkefornemmelsen!
Jeg kan faktisk meget godt li blomster og planter - rent teoretisk. I virkeligheden holder de ikke særligt længer her i huset. Wir sind Schlampen!

@Anita
Tak for din opmuntring!
Det er helt sikkert noget med vejrtrækningen og det kan man vel lære. Men du har helt ret - når der er noget med stemmen, føler man sig sådan lidt truet. I mit/vores tilfælde er det jo faktisk det dyreste vi har. Pædagogik uden stemme, hm! Men der er jo heller ingen grund til at se sort lige fra starten af. I hvert fald starter jeg ud med taletræning allerede tirsdag...så må vi se.

tankehal sagde ...

rigtig god bedring ! glæder mig til at høre om stemmetræning :-)

Berliner brosten sagde ...

@Tankehal
Ha ha ha, "Witz komm raus, du bist umzingelt!! ;-)
Helt ærligt - med sikkerhed er det en god tin, men jeg vil hellere være foruden!