torsdag den 19. februar 2009

Musikanbefaling #3

Når jeg er i en lidt åndssvag stemning - som jeg indrømmet har været lidt siden mit besøg hos Frau Doktor igår - så plejer jeg tit at bruge det der trick med musik. Jeg synes at musik kan hjælpe i de fleste situationer. Det kan opmuntre, det kan bringe ny energi og det kan få en til at smutte endnu dybere ned i mørket. Nej, rolig nu, jeg er ikke på vej ind i en depression bare fordi mit ene stemmebånd driller lidt. Jeg skal gerne tilstå, at jeg ikke just slår kolbøtter af ren og skær lykke og at det har fået mig til at tænke lidt nærmere over nogle ting, men mere er der altså heller ikke i det.

Noget musik jeg faldt over idag var så lidt en tilfældighed. I radioen imorges fortalte de noget om, hvem der havde vundet dette års "brit-awards". Et navn der blev nævnt flere gange var Duffy. Hun vandt hele tre priser og er dermed den første kvindelige artist, der har vundet tre ved samme show. Jeg syns ligesom, at jeg kendte det navn og da jeg kom hjem fra job, tog jeg lige en dykker i cd-reolen og jow, der var da gevinst! Det er lang tid siden jeg købte den cd, men har på en eller anden måde aldrig rigtig fået hørt den.
Duffy blev berømt med sangen "mercy" og den er lidt sej, det må jeg nok lige sige...Ellers er hun kendt for den her og den her. Det er i hvert fald, hvad de officielle kanaler spiller hernede. Jeg syns ikke om hver sang på det album, men den her er jeg ret vild med! Den er faktsik lidt småkedelig i starten, men hold on indtil omkvædet kommer - I love it!
Hun har da en helt lækker stemme og som jeg ligesom fornemmer - så har hun da vist ingen problemer med stemmebåndene! (Mein Gott, få dig et liv berliner!)

Hør selv (og fortæl if you like it):12 kommentarer:

Zette sagde ...

I begyndelsen synes jeg, at jeg at Duffy var en hyler...Men jeg må sige, at hun vinder ved nærmere bekendtskab. Jeg er ikke nået til at købe cd'en endnu - men var da på en salgsside tidliger i dag, men er så dårlig shopper, så jeg hoppede fra igen. Men når det er sagt, så har jeg kender jeg nu samtlige numre fra Rockferry, fordi de har kørt i baggrunden fra Youtube, mens jeg blogger, spiller og hvad jeg nu ellers fordriver mit liv med. Og mit liv ER altså kedeligere end dit - hvis det er en konkurrence, og det er det jo altid, Berliner - for du bor i Berlin, og det ER bare spændende og eksotisk og tysk og øl og Pflaumenmuss og det hele :-)

Berliner brosten sagde ...

Arj, hvor pudsigt med hende Duffypigen. Jeg kan ikke snuppe ordet "pudsigt", men jeg kan sgutte lige finde på noget, der passer bedre.

Ps: Hvis du vidste, hvor kedeligt (ich liebe langweilig!) mit liv er - Berlin hin oder her! Mit oder ohne Pflaumenmus (stadigvæk med et s ;-)

Zette sagde ...

Pusseløjerligt? Kan det bruges - LOL - mystifystisk, strange? jeg kan heller ikke finde det rigtige ord. Men okay, okay jeg må se at få lært det med PflaumenmuS - kedeligt er godt, for det er jo livet, og dagligdag har vi nu engang mest af, os der ikke jet-setter helt vildt.

Jeg ved det jo godt. Ens hjemby er sjældent eksotisk - så ville det vist også være skidt - og nogle fortæller os, at Fredby må være fantastisk, og om vi tit møder Kronprinsen og MarY? Jep, siger så ham jeg er gift med - det er pisseirriterende, når MarY maser sig foran i køen nede i Netto.... Så holder de fleste op med at spørge så tåbeligt :-D

Berliner brosten sagde ...

Gud, bor de i Fredby? ;-)
Jeg kender ikke til de geografiske finesser der i københavnerområdet, men jeg ville nok også ha hørt til de åndsvage spørgende. Lidt royalist er man vel, oder? Det har jeg arvet fra min bedstemor (kann nix dafür), der var royalist i stor stil! Jeg får vist altid blanke øjne, når de er at se på tv hernede...og det sker faktisk engang imellem.

Ja, pyt med byen, bare alt det andet passer - og mit ynglingsudsagn i den runde er faktisk: "home is where the heart is!"

Pusseløjerligt, hjææælp! Men mystifyskisk havde jeg da helt glemt. Det kan måske ikke lige bruges i det her tilfælde, men det er er fint udtryk ;-)

Zette sagde ...

Ja, ja, MarY og Frede bor i Fredensborg, her hos os snobber.... Var ved at blive kørt ned af dem efter brylluppet vores, fordi de kom fræsende forbi i noget sort Masarati-noget - ved ikke en skid om biler, kun at vores er en blå en - fordi vi blev gift i slotskirken. Så jo, jo, vi er skide fornemme heropppe... Vi valgte absolut også kun stedet, fordi vi vidste, at de ville flytte herop 2 år efter... eller noget. Royalist er godt - jeg er det egentlig også, men kan bare ikke dyrke det på ugebladsladderplan a la: Guuuuuuuud, nej, har du set, MarY har fået ny frisure?

Berliner brosten sagde ...

Hvad har det på sig med det der marY - altså med Y'et?
Arj, bryllup i slotskirken. Det lyder da fantastisk! Mindre smart med de der fartbøller...Lad mig lige spørge dumt - jeg er virkelig en møgjyde - i hvilken himmelsretning ligger Fredensborg set fra KBH (ja, jeg kunne slå et atlas op, men det er da nemmere at spørge ;-)
Nej på ugebladsplan er jeg heller ikke - går i det hele taget ikke så meget op i det der Frauenkram såsom frisure og sidste farver...

Zette sagde ...

Fredensborg ligger ca. 35 km ca. nordnordvest for København. Tror jeg. Y'et kommer af, at vi er så bondske, at vi nægter at sige Mary med engelsk udtale. Her på matriklen holder vi på den danske udtale med tydeligt Y. Derfor MarY.

Ang. hår, makeuptrippet. Kan heller ikke sætte mig op til den slags. bruger aldrig makeup, eller dvs jeg har en læbestift, som jeg købte i 1995 - den er ikke helt brugt endnu :-) Lidt creme, lidt sæbe og lidt parfume, vådt hår i elastik og så lader vi naturel look klare resten....

Nu ved du, hvor Fredby er, kommer I så på besøg?

Berliner brosten sagde ...

Er det en invitation? Wenn ja, dann ja! Dann kommen wir - med bagagerummet fyldt med øl og pflaumenmus ;-)

Marina sagde ...

Jeg syndes du har al mulig klynkeret lige nu og så er det da en fantastisk berigende måde du vælger at musikklynke på. Jeg sender masser af kærlige tanker og håber de finder dig og din stemme i Berlin.

Grønlandsposten sagde ...

Duffy ligger også på min playliste! Den bedste måde at slappe af på er ved at sætte god musik på afspilleren (f.eks. Bon Iver, som kører lige nu) og synke godt ned i sofaen med den bærbare i skødet :o)

Zette sagde ...

ja, ja, Berliner. Natürlich ist es eine Invitation. Bitte komm doch - und bring Bier - weisse und der Mann sagt: DUNKLES export Bier... :-)

Berliner brosten sagde ...

@Marina
Tak for det! At musikklynke er faktisk et rigtigt godt udtryk ;-)

@Grønlandsposten
Jeg har ligesom på formenneren, at du har en rigtig god musiksmag - så jeg skal da lige prøve det der Bon Iver - kender det ikke...

@Zette
Abgemacht!
Kan ham du er gift med lige være sød at sætte nogle mærker på - bare for forståelsens skyld. Don't know dunkles export Bier (sorry)