lørdag den 4. april 2009

Wochenend und Sonnenschein...

Ja weekend og solskin - det skal jeg da lige love for! Altså humøret var og er i top lige meget hvordan man nu end vender det - vi fik nemlig påskeferie igår. Og med udsigt til to ugers "frihed", der føler man sig så fantastisk, at solskinsvejr blot er en bonus oven i hatten.
Idag stod vi op til en vidunderlig blå himmel og udsigt til 24 grader! Det var næsten ikke til at tro, men det kom alligevel til at passe.
En sådan skøn dag skulle ikke tilbringes i lejligheden og heller ikke i Berlin, så vi overvejede lidt frem og tilbage, hvad vi kunne finde på. Vi elsker begge to dyr og blev enige om at besøge en mindre safaripark/zoo et stykke uden for Berlin. Der var godt nok mange berlinere, der var kommet på ideen med at forlade byen - sikke en masse biler, der var undervejs. Det tog os 3 kvarter bare for at komme ud på den anden side af byskiltet!

Den her safaripark er ikke speciel stor, men den er lavet med omhu. Priserne er totalt iorden, der er en masse muligheder for at sidde og hygge, man kan grille, der er ridning, der er en kæmpelegeplads, der er endda en badesø for hunde. Det hele er privatfinanceret og parken er opfyldelsen af en ungdomsdrøm. Godt gået og fantastisk stykke arbejde!
Jeg synes måske nok, at de forskellige indhegninger var lige lille nok, men der er vel nogle regler, der skal overholdes, så mon ikke det er iorden.
Det var totalt skønt, at jokke rundt her og nyde solens stråler, imens vi kiggede på dyrene.

Det eneste, der var en smule irriterende, var alle de andre mennesker ;-) Jeg er i bund og grund en børneelsker - ellers ville jeg nok ikke lige kunne holde det job ud som jeg har, men når man lige har fået påskeferie og virkelig glæder sig til børnefri...huha, så var det her sgu da nærmest et mareridt! Måske bliver jeg lidt upopulær nu, men:
  • der var barnevogne både her og der, ja, der var simpelthen alle børnekøretøjer som man kan tænke sig, og de var overalt!
  • der var bedsteforældre, der skulle holde på tre is samtidig, mens de små lige skulle skrige en omgang, fordi vaskebjørnen havde gemt sig (aaaarj, hvor synd altså!)
  • der var små møgknægte, der smed grene i vandet, selvom de ikke måtte og en forstyrret far, der kom med et længere foredrag om naturfredning. Hallo? De var måske 4 år!
  • der var andre møgunger, der fodrede lamaerne med rundstykker, selvom de ikke måtte (egentlig kan man ha ondt af de børn - tænk at have forældre, der ikke kan læse!)
  • og der var endnu værre møgknægte, der jagede ræven væk... lige da jeg skulle til at fotografere den!

Nå, men pyt nu bare med det - jeg fik da taget nogle billeder alligevel. Her et lille udpluk:


Skønt ser det da ud, ik?

Ja, lige da man startede turen rundt i parken, blev man mødt af ham her.
En skøn fætter syns jeg lige ;-)


De her taler jo for sig selv. Fugle er ikke just mit speciale, men de er nu flotte.


Pumaerne nød i hvert fald også solen og lå bare her og slappede af. De rørte ikke meget på sig, men den ene af dem brummede som en skør. Jeg ved ikke lige, hvad der var galt...


Hulepindsvinet her ser ret dekorativt ud syns jeg...


Krabaten her var vist godt nok lige blevet tørstig! Jeg har aldrig før set en hjort stå i vand...

Dem her elsker jeg. "hej hej, hallo, har du set mig? Jeg er vigtig vigtig!"
Hvad hedder de egentlig på dansk? Erdmännchen står ikke i min ordbog.


Aber var der også en del af. Dem er jeg også vilde med, men det er de fleste børn altså også...Så vi gik for det meste ret hurtigt videre...

Gad godt vide, hvem ham her sådan kigger gal efter?

Jeg er vild med dyr og elsker især katte, men mit absolute ynglingsdyr er ræven. Ja ja, jeg ved godt, at de stinker, men ham her var bare så flot og havde en fantastisk pels. Og når jeg ser de her milde brune øjne, der kunne jeg øjeblikkeligt smelte.

Har du også et ynglingsdyr? Fortæl fortæl...

7 kommentarer:

Lene sagde ...

Kunne det være jordegern?

Og mit yndlingsdyr? det ved jeg faktisk ikke :-)

Lene sagde ...

næh jordegern er det ikke og i min tyske ordbog er erdmänchen oversat til dværg, underjordisk trold ;-)

Grønlandsposten sagde ...

Jeg har set de der Erdmänchen i et eller andet dyreprogram, men kan selvfølgelig ikke lige huske, hvad de hed på dansk.

Mit yndlingsdyr er giraffen. Støder godt nok ikke på så mange af dem her oppe, men så meget desto mere grund til at tage på safari en gang ;-)

Grønlandsposten sagde ...

Den hedder en surikat! Ramlede ind i en hel flok på Animal Planet og så var jeg jo nødt til at finde ud af, hvad sådan nogle hedder på dansk:-)

Ja, det er så hvad jeg får min lørdag aften til at gå med ;-)

Zette sagde ...

Ja, jeg ville nu også have kaldt dem jordegern :-D - men de er sjove.
Jeg er vild med sibirske tigre, som de har dem i Knuthenborg, de er store, kraftfulde, smukke - på alle måder imponerende.

Men mine egne små minitigre herhjemme er nu heller ikke at foragte.

Godt i fik nydt den vidunderlige dag - her ringede vi "kun" 20 grader, men der var sol og læ og skønt!

KirstenK sagde ...

For den da en dejlig reportage fra zoo, næsten som at være der selv. Din liste med "klagepunkter" er hvad vi her kalder god værkstedshumor. Jeg forstår lige præcis, med et glimt i øjet hvad du mener...Ræven kunne godt være et bud på mit yndlingsdyr, næst efter hunden..
Dejlig blog du har her..kigger af og til indenom

Berliner brosten sagde ...

@Lene
Hej, velkommen til og tak for dit bud på Erdmännchen. Men sig mig lige, hvad for en ordbog har du da? Underjordisk trold ;-) Den var god, men i det mindste, fandt du da en oversættelse. I min ordbog stod der ikke et kuk.

@Grønlandsposten
Åhja, giraffer er også skønne at se på! Jeg drømmer også om en rigtig safari engang. Det kunne være herregodt! Tak for opklaringen af Erdmännchen-mysteriet. Surikat - det var jeg da aldrig kommet på...

@Zette
Sibirske tigre - der kan jeg sagtens følge dig. Her i huset elsker vi faktisk alle kattedyr, store og små. Kærestens totale ynglingsdyr er en los. Hun er endda "gudmor" til en, der bor i en anden park i nærheden af Berlin. Men det er dejligt, at have et par af de små eksemplarer i hytten...

@KirstenK
Hej, velkommen til og tak for din kommentar. Altid dejligt at møde nye læsere ;-)
Udtrykket værkstedshumor synes jeg godt om - jeg kendte det ikke.
Og så er vi begge to glade for ræve - fint nok! Jeg ville helst have taget ham der med hjem! Han var noget så flot...