mandag den 18. maj 2009

Utryg i egen lejlighed!

Nogen der vil bytte lejlighed?
Vi havde et par ret uhyggelige dage i sidste uge. En dag ringede det på, altså nede fra hoveddøren og det var naboerne, der bad om at lukke dem ind. Jeg undrede mig da lidt over at de ikke selv låste døren op, men da de kom op på 4. sagde de, at låsen var i stykker.
Det viste sig at de havde ret og spørgsmålet var, om der var en eller anden, der havde ødelagt det med vilje for at have adgang til alle lejlighederne i huset. Hm, godt spørgsmål.
Kort tid efter hang der et brev fra naboerne på 2. sal. De havde haft indbrudsforsøg klokken 13 om eftermiddagen. Heldigvis var manden hjemme og begyndte at råbe efter vedkommende, der puslede ved døren. Denne vedkommende stak så af i en fart, desværre uden at naboen fik kig på ham - han spurtede ellers ud på balkonen.

Fed fornemmelse ellers med en hoveddør, der står pivåben! Og en eller anden nabo, der vist ikke helt har lys i pæren, hang en kæmpeseddel op på døren: "Kære naboer, døren er i stykker, vær søde at lade den stå åben. Ellers kan vi ikke komme ind!" - denne seddel hang ud mod gaden! Armen, hvor åndssvag kan man være?
Men okay, efter to dage var døren repareret igen og vi begyndte at slappe lidt af igen. Alle indbrud, der har været her i huset har altid været på 1. eller 2. sal og ikke længere oppe. Der er vel for langt ned igen for tyven, hvis han bliver overrasket. Det er da i hvert fald det, vi gerne vil tro.

Nå, men videre med historien.
Idag kom vi hjem ved 15-tiden og der kom naboen fra 5. sal os i møde og spurgte om vi havde mødt nogen på trappen ligenu? Nej, det havde vi da ikke, altså ikke nogen mistænksomme personer i hvert fald da. Det viste sig så, at der var brudt ind i 2 lejligheder på 5. sal. F...!
Så vores teori om at de ikke bryder ind længere oppe - ha ha ha!

Og nu har vi lige haft besøg af politiet, der skulle høre om vi har set eller hørt noget.
Nej desværre!

Arj, men det er fandeme da uhyggeligt! Bare tanken om at en fremmed roder i vores sager for at finde...ikke en skid af værdi! Eller tænk, hvis man er alene hjemme og en eller anden møgkriminel idiot begynder at rokke i døren! Hjælp!
Idag er en af de dage, hvor jeg bare hader denne storby!

Så nu er jeg ved at lede på sådan nogle sider med tyverisikring. Vi skal have fat i en aller anden mega-monster-ekstra-lås. Og det kan da ikke gå for stærkt!

Til jer der følger med her: Plaease kryds fingre for, at vi ikke er de næste! Danke!

9 kommentarer:

tankehal sagde ...

uha uha jeg forstår jer så udemærket... føj det må være klamt... pas godt på jer selv og hinanden... ps ÅNDSVAG seddel at hænge op da !! venligst ikke bryd ind her, låsen virker ikke !!!meget usmart

Vita sagde ...

Uf Gitte!
Kender godt det med at være utryg i eget hjem. Har selv boet i en opgang hvor der skete vilde ting.

I bør stikke hovederne sammen og blive enige om hvordan man håndterer fremmede ved dørtelefonen og almindelige regler. Der er jo sandsynlighed for at gerningsmændende kommer igen.

God ide med ekstra lås. Det er sikkert pengene værd. Selvom man ikke har noget af værdi, så er det ikke rart at fremmede har rodet i ens ting eller måske ødelagt noget der stor affektionsværdi.

Pas på jer!!!

Kh. VIta

Zette sagde ...

Ich drücke Daumen und Hals und Beinbruch og hele molevitten.
Sikken dog noget. det er også mit værste mareridt - eller et af dem. Måske skal I blot flytte til Fredby, hvor vi jo slet ikke har den slags, men har de kongelige, fred, idyl, kedsomhed og lange dage... eller...

Men æv, altså Berliner, ævser!

Sebastian sagde ...

Krydser, hvad krydses kan.
Øvs.

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

stort krydsen fingre...træls ting med indbrud...ja en ekstra lås....og en hund ( nej spøg til side)....håber de/den går i fælden et andet sted og bliver buret inde.....og jeg forstår godt at det er utrygt....så her lige et pøj, pøj at det går godt og der kommer ro på.....og et internet-kram her fra Randers...som selvfølgelig er rimelig fredelig men det kan selvfølgelig også ske her.....( og så sender jeg lige vrede og grimme tanker til den klamme fyr...Birka ligger her og er med på en dybtliggende knurren.....og ville hjertens gerne sætte sine små bisser i en grim buksemås).....

Grønlandsposten sagde ...

Ej, det er da vildt ubehageligt. Og sikke et fjols, vedkommende med sedlen! Herfra krydses også alt hvad krydses kan.

Vibeke sagde ...

Kære Gitte
Sikke da en idiot, der har sat den seddel op!
Det er da forfærdeligt som der "rodes" i jeres hus. det er vist en god ide, at få sikret døren, ordentligt!
Hvordan pokker kommer de ind, du skriver at døren/låsen var blevet repareret!
Knus
Vibeke

Fifi sagde ...

Nu blev min nysgerrighed alligevel vagt!! Sker det tit i Simon Dach str og de omkring liggende gader, at der er indbrud?? I så fald må jeg hellere få tjekket op på mine Berlin forsikringer, om alt er som det skal være. Troede ikke, der nåede tyve op på 6. etage!!
Brækker de døren op med et koben?? Hvordan kommer du ind?? Hvad løber de med?? Vel næppe tv og slige tunge ting??

Berliner brosten sagde ...

@tankehal
Ja, det var sgu en åndssvag seddel! Heldigvis skete der ikke noget vildt og nu skal vi have noget monsterlås på.

@Vita
Det der med at stikke hovederne sammen - det duer ikke. Der er alt for mange mennesker der bor her - igennem hoveddøren er der jo også adgang til baghuset. Vi skal vist bare sørge for at passe på os selv og få sikret vores egen dør. Der er ikke nogen, der skal ind og pille her!

@Zette
Jamen, der er da ikke noget vi hellere vil...fred, idyl og kedsomhed. Det lyder da fantastisk. Hvis du så lige kunne finde 2 gode jobs til 2 kvinder i den bedste alder. Så siger jeg bare: Fredby, here we come!

@Sebastian
Danke! Vi håber godt nok også at vi slipper og når der kommer ekstralås på, så føler man sig vel bedre...

@Anita
1000 tak for dine hilsner og Birkas naturligvis. I sådanne tilfælde ville en hund godt nok lige være sagen. Men det duer slet ikke her på 4. for da slet ikke at tale om kattene. Men det ville da med sikkerhed afskrække vedkommende, hvis han kunne høre en hund inde bag døren...

@Grønlandsposten
1000 tak! Ja, det er god nok ubehageligt, men nu skal vi have noget ekstrasikkerhed på, så mon ikke det går...

@Vibeke
Ja, det er sgu noget rod! Jamen enten ødelægger de låsen....den fornøjelse har vi jo lige haft og det er iøvrigt ikke første gang er vi kommet i tanke om. Ellers ringer vedkommende simpelthen storm på hele dørklokkesystemet. Og der er ALTID et eller andet fjols der bare trykker på knappen på dørtelefonen, så døren åbner sig - uden at høre, hvem der egentlig står og vil ind. Og fx. her åp 4. har man desværre ingen mulighed for at SE, hvem der står dernede. Men vi åbner nu ikke for alle.

@Fifi
Jamen der bliver brudt ind overalt her i området (og i hele Berlin er jeg bange for), hver dag! Det lader til at de har kig på vores hus i øjeblikket. Vi tror at de observerer et hus i et stykke tid for ligesom at finde ud af, hvem der forlader huset hvornår... Og desværre holder de sig IKKE til 1. og 2. sal. Hvordan de kommer ind kan du læse i mit svar til Vibeke. Selve lejlighedsdøren ved naboen igår var brækket op og nej, de går ikke efter fladskærmsfjernsyn og den slags småting. De leder slevfølgelig efter kontanter, smykker og kreditkort. Hvis der står en lille lækker bærbar, tager de også gerne den med.
Hvis jeg var dig, ville jeg måske også lige tjekke engang...