søndag den 3. maj 2009

Uvejr på vej...

Søndag aften og selvom klokken ikke er så mange endnu, så har der har været temmeligt mørkt i et par timer efterhånden.
Udenfor er der rigtig sus i sejlene og der er lige røget en vase på balkonen! Et ordentlig knald gav det og hankatten sprang panisk ned fra skrivebordet. Vi venter på noget uvejr som de da har lovet i et par dage, så nu er det vist desværre lige slut med det skønne solvejr, i hvert fald i de næste dage. Det er vel også okay og naturen trænger da i hvert fald noget så voldsomt til lidt drikke.
Vi har jo haft en lang weekend pga. 1. maj og det var da noget så skønt. Godt nok var selve maj-stemningen her ikke just så lækker. Allerede torsdag eftermiddag spærrede de vores kvarter helt af og der var også gang i noget demonstration om aftenen, huha da. Fredag morgen, på vej til brunch, gik vi en tur rundt i kvarteret og det var nærmest ikke til at gå frit pga. smadrede flasker, overalt! Fredag aften var den gal igen. De fleste fejrede fredeligt den her 1. maj, men en mindre gruppe sortklædte idioter var ude på ballade og det fik de da. Heldigvis var vores kvarter ikke indblandet i denne omgang. Men det var noget med 270 sårede politibetjente, 290 anholdelser og en fandens masse smadrede flasker, udbrændte bushuse, skraldespande, smadrede ruder osv. Det er den værste ballade, der har været i de senere år og på disse dage er det ikke lige så fedt og hipt at bo her. Vi besluttede os derfor også for at køre ud i det grønne, væk fra larmen og skidtet. Vi kørte næsten til den polske grænse (det er altså ikke så langt væk, som det lyder), til et område der hedder "Oderbruch".
Et dejligt naturområde langs Oderfloden.
Findes der noget skønnere end at køre afsted med sin elskede, tøffe igennem landskabet i bedstefartempo (okay, ikke helt) og bare nyde solskinnet og alt det man ser?
Nej, det gør der vist næsten ikke. Vi var helt berusede af alle de flotte rapsmarker, vi glædede os over en fasankok, der nægtede at gå til side og vi glukkede en del over en fantastisk frøkoncert ved floden der. Og sådan var der så meget. En dejlig dejlig tur!


Da vi kom hjem, blev vi mødt af det skønneste hankattedyr man kan forestille sig.
Han havde holdt siesta ovenpå klædeskabet iblandt kufferter og andet krimskrams og var stadig lidt langsom i optrækket. Derfor lykkedes det at tage dette billede: I love it! ;-)

3 kommentarer:

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

hej Gitte !

uha sikken en første maj i Berlin....det er vist ikke for sarte sjæle..her tror jeg nok jeg ville holde mig væk så absolut.....og det ser ud til at være et dejligt sted i tog hen....smukke billeder....ro i sjælen er vist lidt lettere at opnå der under de omstændigheder.....

venlige tanker Anita

Zette sagde ...

Godt nok en god ide at forlade Berlin og alt det kaos. Jeg har så svært ved at fatte at fest er = ballade hos nogle typer.

Fine billeder af forår i det tysk-polske grænseland.

Berliner brosten sagde ...

@Anita
Ja, det var et meget dejligt sted. Der vio vi snart hen igen, men med cykler denne gang...

@Zette
Ja, det er da heller ikke til at fatte og selv beboerne i den bydel ballade skete i, er meget sure, endnu. De plejer ellers at være med på den værste, men denne gang gik det lige lidt for vidt...