onsdag den 16. september 2009

Gorillaer på vejen...

Hvor jeg bare hader mænd, der tror at hele gaden tilhører dem, for fanden altså!
Det er dem, der ikke kan kende forskel på rød og grøn og ellers blot mener, at hele verden har at stå stille, når de er kommet i tanke om at krydse gaden, i deres tempo forstår sig. Klart.
Det sker bare SÅ tit og idag skete det lige to gange i træk og så kan jeg altså godt gå hen og blive sur.

Først holdt jeg for rødt i et lyskryds og jeg holder for det meste øje med fodgængernes lys for at vide, om jeg snart må køre. Deres lys VAR skiftet til rød, men midt i det hele kom så ham fidusen her og gik over krydset, da bilisternes lys VAR skiftet til grønt.
Hvad ligner det, hva? Og istedet for at få noget fart over feltet og måske lige sende et undskyldende smil afsted - hvad gør mister solskin her? Han vader afsted stille og roligt med totale snegleskridt! Duebrystet skudt frem på bedste manér. Arj, men er der nogen overhovedet, der gider se på hans udvaskede t-shirt?
Hele bilrækken må vente. Og hvad jeg hader mest af alt, er den åbenlyse nydelse han har ved hele arrangementet. (Det er det samme som med et bestemt slag af mødre, der kører ekstralangsomt med deres barnevogne. Og det er ikke for at være diskriminerende på nogen måde, men de findes altså. Dog har de det pluspunkt, at de da ikke går over for rødt.)

Indrømmet, jeg smutter af og til også over gaden, når lyset sådan lige just skifter fra grøn til rød, men for fanden - så løber man sgu da! Eller er det bare mig, der ikke forstår sagerne?

Jeg var lige kommet mig over ham her og drejer ind i en sidegade til min egen. Her parkerer biler til højre og venstre, der er altså ikke så meget plads og man har ikke just den bedste udsigt. Pludselig træder mister læderjakke ud mellem 2 biler, i et sådant tempo, at jeg må op og stå på bremsen! Okay, men så kunne han måske se efter at komme videre i det tempo, oder? Simpelthen bare pisse over vejen, ud af mit synsfeldt! Men nej, også han har lige pludselig SÅ meget tid og snegler sig over vejen, armene skudt ud til siden (benene også for den sags skyld), så han ligner sådan en uga uga - gorilla. Og så med det der udtryk i ansigtet "Ja, jeg ved det godt - jeg er bare for lækker! Tag dig tid til at nyde synet!" NOT!!!
Jeg værdsætter virkelig hensynsfulde medtrafikanter og andre objekter på vejen og forsøger også selv at være (nogenlunde) hensynsfuld - men fandeme ikke overfor den slags stoddere, der i den grad har problemer med at få heflet deres testosteronspejl med over vejen!
Næste gang gi'r jeg gas! Så kan de lære det. Idioter!

5 kommentarer:

KirstenK sagde ...

Ja, bare gi´den gas næste gang du er ude for sådan en fyr...så ka´ de sgu lære det ka´ de...

Zette sagde ...

Jamen, Berliner, var de slet ikke den mindste smule lækre? :-D

Jeg har det værre med cyklister i København, her er det ikke den langsomme fart, men den tophastighed, de kommer med. Flere gange ved at være slået omkuld af vild cyklist, når jeg træder fra fortorv til gade for at påmønstre en bus. Og her er det såvel kvinder som mænd, der når 60 kmt på cykelstien, tsk, tsk, tsk!

Vibeke sagde ...

Kære Gitte
Det var da nogle trælse oplevelser, du der fik på vejen, næste gang må du "skubbe lidt til dem" eller næsten skubbe.
Det er møghamrende irriterende, når folk ikke kan tage hensyn.
Knus
Vibeke

Berliner brosten sagde ...

@KirstenK
Ja, det bliver jeg vist nødt til at prøve ;-)

@Zette
Nej, det var de godt nok ikke lige!
Jeg kender også godt det der med cyklisterne. Det er det samme her - de kører som åndssvage! Det bliver isært spændende her i efterårstiden, da ca. 50 % kører uden lygte. Padder!

@Vibeke
Ja, det er da irriterende. Især når det er så oplagt, at de bare vil provokere...

Zette sagde ...

Jeg har tagget dig, Berliner. Jeg ved ikke, om du har lyst, men kig gerne på:
http://zettes.blogspot.com/2009/09/awesome-eller-hvordan.html