torsdag den 22. oktober 2009

Spøgelsesskov, strand og gammel svensker...

Igår startede vi dagen med en helt formidabel gang morgenmad - der var da alt hvad hjertet begærer og som et lille plus endda den lokale avis. Det er jo lige noget for os to morgenmadslæserotter ;-)
Derefter startede vi en lang gåtur i strålende solskin - først  igennem den såkaldte spøgelsesskov. Den ligger lige her ved siden af og er et naturfredet område. Der står godt nok en masse spændende træer - man kan nemt komme til at tænke på ringenes herre eller på diverse eventyr. Det hele er krydret med et rigt fugleliv, det pipper og kvidrer overalt i de træer!Tilbage gik turen så langs stranden. Åååååha hva, findes der noget skønnere end en gåtur langs vandet? I don't think so!
Men det kan billederne jo selv snakke om:


Herefter kørte vi til Wismar som er en af de større byer i nærheden og en hansestad, der blev bygget mellem 1226 og 1229 med Lübeck som forbillede.
1632 blev byen besat af svensken!
Men de blev heldigvis jaget ud af dansken ;-) Nåja og sådan gik det frem og tilbage flere gange og tilsidst endte byen hos svenskerne, men de kunne så ikke betale den aftalte pris og derfor gik byen over i det tyske rige. I Wismar fejrer de dog stadig svenskertiden (ja, spørg ikke mig hvorfor!) - der afholdes en årlig svenskerfest og den mest berømte restaurant hedder "alter Schwede" og står midt på markedspladsen.
Her er han, den gamle svensker:

Det sidste billede her er bare noget pjat og også mest til dem der lige er lidt inde i det tyske slangsprog. Men det var da lidt sjovt lige at se det gadenavn - man kommer lidt ud i en blanding af fornøjet og fornærmet ;-)
Og det er jo ægte! Sådan noget ville man da vist ikke finde nogen steder i DK, oder?
4 kommentarer:

Karina sagde ...

Der vil jeg også hen med min kæreste. Både hotel og omgivelser ser dejligt ud.
Forsat rigtig god ferie!
vh karina

KirstenK sagde ...

Dejlige billeder...for søren da også, hvor ser det vidunderligt ud!!

Zette sagde ...

babseberøringsgade? Det vil jeg foreslå næste gang, der bliver en gade ledig i Fredby til et nyt navn.

Forrygende. Der fik jeg mit morgengrin

Berliner brosten sagde ...

@Karina
Mange tak! Og ja, jeg kan virkelig anbefale stedet. Omgivelserne er perfekte, måske ville jeg vælge en lidt varmere årstid, men efteråret er nu også spændende. Og hotellet er skønt!

@KirstenK
Jamen, det er lige det du siger. Her er bare noget så skønt!

@Zette
Jeg tænkte nok, at det ville være lige noget for dig ;-) Jeg tænkte mere sådan på babsegrabsergade...og det ville da helt klart pynte på Fredby!