mandag den 11. oktober 2010

Musikalsk mandag #9

Jeg er totalt bombet efter en weekend der stod i guldbrylluppets tegn, men mere om det på et senere tidspunkt. Vi føler os begge som noget der ligner smat, så jeg vil bare lige hurtigt hefle mit musikalske bud ind og så tilbage på sofaen :-)

Som i ved er jeg jo i mellemtiden blevet x-factor fan og i sidste uge lærte jeg en ny kunstner at kende, fordi en af kandidaterne sang en af hans sange. Jeg kendte sangen i forvejen og også en eller to andre sange med ham, men jeg havde aldrig sådan hørt ordentlig efter. Det var mere noget der kørte sådan ved siden af. Indtil nu har han udgivet 2 plader og de kan virkelig anbefales.
For det første har han en ret speciel stemme der skiller sig ud fra andre "popstjerner".
Jeg mener, han lyder ikke som 100 andre. Musikken er let pop, nogen gange rolig, nogen gange lidt rockagtig, meget forskellig i tempo. Det er perfekt baggrundsmusik på en rolig aften, men også skøn musik til en længere biltur fx.

Sangeren hedder Paolo Nutini, født 1987 i Pailsey, Skotland. Han har italienske rødder og skulle egentlig overtage familiens restaurant, men han ville hellere være musiker.

2006 udkom hans første album These Streets og 2009 nummer to Sunny Side Up og det strøg helt til top i de britiske albumcharts.

Nummeret jeg præsenterer er fra det første album. Sangen hedder Last Request og jeg er da helt pjattet med det nummer, især omkvædet er meget meget tiltalende.


Men prøv fx. også at lytte til det her nummer New Shoes. Det er der sådan lidt mere gang i.

Tilsidst lige en lille insider,  især til Tina L. (håber du læser med på dette indlæg?), men selvølgelig også til den sure dommer og til alle andre musikelskere! :-)
Lyt lige her, hvis du/i vil høre versionen af Last Request fra vores x-factor ven. Toll, oder?

8 kommentarer:

Annette's space sagde ...

Lækker sang, lækker stemme, lækker at se på, den unge mand, altså sagt sådan mor-agtigt....;-))
Hvordan er det iøvrigt muligt at så ung en knægt har en så sovekammeragtig stemme ??
Tak for sangen :-))

tankehal sagde ...

hvilken tysk kanal sender x factor ?? så noget casting med nogle gode men kan ikke finde Sarah og co nu ??

KirstenK sagde ...

Sød knægt, (også sådan på mor-måden) men jeg synes altså bedst om originalen...den anden er for "amatøragtig" men ikke forstået på den onde måde. Men jeg tror godt du ved hviken holdning jeg har til x-factor....Men jeg elsker din musikalsk mandag!

Berliner brosten sagde ...

@Annette
Jamen, jeg er da bare helt enig i alt det der lækker lækker noget :-) Jeg syns også det er vildt med den stemme. Skønt med de unge talenter her og der!

@tankehal
Det kommer på Vox. Immer dienstags, 20.15.

@KirstenK
Jeg ved heller ikke hvor længe jeg hænger på x-factor. Endnu er det meget underholdende og dommerne er okay, så lad os se. Jeg syns også godt om originalen, men sjovt nok med den anden version. Selvfølgelig er kvaliteten ikke på højeste niveau, men stemmen er alligevel sådan lige helt efter min smag :-)

Prophecy sagde ...

Ham der Paul Nutella har en god stemme og sang nummer to (den med gang i og sko), er hyggelig. X-faktor drengen er sød, fordi han er så optaget og 'in to it', og lyder ikke værst ;o)

Tina Liel sagde ...

Hejsa søde♥ Åh måtte først høre Marlon. Hvor er han dog skøn. Hans stemme er helt fantastisk. Fik helt tårer i øjnene. Elsker sådan en kunstner inden han bliver kommerciel. Se jeg havde jo ret med Lee Dewyze fra American Idol som vandt - det havde jeg forudset ;-) Åh hans stemme er også dejlig. Har du hørt denne? http://www.youtube.com/watch?v=wD-h3zV63p8&p=59DACB57B6DF92D0&playnext=1&index=3
Kan også godt lide Paolo Nutini. Og New Shoes har jeg slidt helt ned hi hi Du jar lige gjort min tirsdag meget bedre. KNUS♥ Glæder mig til at høre mere om guldbryllup!

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

hej Gitte...begge er gode...synes jeg...og en dejlig sang...

Berliner brosten sagde ...

@Prophecy
Ja, han har en god stemme ham Nutini og jeg kan virkelig anbefale hele albummet. Har hørt ham meget her i ugen. Cool. Og X-factor kyllingen er jo sådan lidt mere til hjertet. Uprofessionelt, men sooo sweet!

@Tina
Ja uha da, Lees stemme er heller ikke dårlig da! Jeg hørte lige nummeret "hallelujah"= gænsehud!
Ja det er nemlig lige det - der er jo et elelr andet rørende over de der talenter, der ikke er perfekte på nogen måde, men som bare lever i og for musikken.

@Anita
Ja en dejlig sang og en dejlig stemme. Det er musik man kan høre på nærmest alle tidspunkter.