mandag den 4. oktober 2010

Musikalsk mandag #8

Idag skal vi tilbage i en af mine foretrukne boldgader, nemlig til en kvindelig sanger og sangskriver med skøn stemme og dejlige sange der er både sjove, opmuntrende, melankolske osv.

Hun hedder Emiliana Torrini og hun blev født i 1977 i Reykjavik, Island.
Moderen var islænder (hedder det sådan?) og faderen var italiener.
Allerede som 7-årig sang hun i kor.  Som 15-årig startede hun en klassisk uddannelse, alstå klassisk sang.
Den første plade udgav hun i 1994 med gruppen Spoon, men det samarbejde var ikke noget der holdt længe. Hendes første soloplade udkom 1999. I mellemtiden var hun flyttet til London.
Mange kritikere sammenlignede hende gerne med Bjørk, hvilket hun afslog fra starten af (good girl!)
Næste album udkom 2000, hun lavede filmmusik og 2002 sang hun "Gollums sang" i Ringenes herre.
2005 udgav hun endnu et album og 2008 udkom så det album, der gjorde hende sådan rigtig kendt. I hvert fald for mig. En af sangene blev spillet i en eller anden tv-udsendelse og næste dag var sangen nummer 1 i iTunes biksen. Sådan!
Den single hun blev berømt med på disse breddegrader var Jungle drum og den er jo ret så festlig, men det er langt fra den bedste (efter min smag).
Den her Sunny road er også skøn. Eller Big jumps eller eller eller...
Iøvrigt er hendes musikvideoer meget fine. Jeg kan godt lide det der eventyragtige der er over nogle af dem.
Nå, men det var den sang vi kom fra. My favorite one er mere ovre fra det melankolske hjørne, hvilket jo egentlig passer meget pænt til tiden netop nu (just den er der ikke nogen video til, men det gør heller ikke noget. Det er jo stemmen der tæller...).

Jeg elsker det akustiske og hvordan stemmen virker i det nummer.
Bitte schön: Hold heart


8 kommentarer:

Inge sagde ...

Hun minder nu lidt om Bjørk, men meget mere spiselig.. :-)
Nikka sidder her ved siden af og lytter, hendes første kommentar var.. Det er lidt Bjørk-agtigt.. og hun havde ikke læst din tekst..:-)

Jule Mig sagde ...

Giver Inge ret - Bjørk agtig ,men meget bedre !!!

Hyggehygge
Marianne

Tina Liel sagde ...

Er også vild med hende efter at jeg hørte Sunny Road - har den på min playliste på bloggen. Bjørk kan jeg altså ikke klare som Inge siger er hende her mere spiselig....... Vidste ikke at det var hende der havde lavet Jungle Drum! Er helt forelsket i Carla Bruni for tiden. Og mig der slet ikke forstår fransk. Prøv at lyt det er første sang på bloggen og der er et par stykker længere nede på listen. Hvad med min ven i X Factor? Har forresten hørt den originale sang mange gange og det er en helt god pop sang alligevel. KNUS

Prophecy sagde ...

Uh, hun er fin. Hendes stemme/sound lyder lidt som den tyske grandPrix vinder? (på den gode måde)

En islænder er en hest, så jeg tror du skal holde dig til Islænding?

KirstenK sagde ...

Bjørk-agtig men på den gode måde...

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

hej Gitte....kom lige til at høre et par stykker sf hendes sange...dejlig stemme...hørte så lige "jungle drum"...lidt anderledes...mere høj puls...men god...så fin sangerinde, du har fundet der...jeg kendte hende ikke i forvejen...
og jeg giver prophecy ret...det hedder vist ilænding...jeg kan huske jeg havde en sweater som stort barn...og den kaldte jeg altid for min islænder....men mon ikke det var en sweater strikket i et eller andet islandsk mønster ofte brugt i trøjer fra Island...det vil jeg tro...

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

undskyld...islænding ( ikke ilænding)....

Berliner brosten sagde ...

@Inge
ja, meget mere spiselig end Bjørk. Hende kan jeg nemlig slet ikke fordrage ;-)

@Jule
Nemlig, meget bedre!

@Tina
Jeg kan heller ikke klare Bjørk, men hende er er lige tilpas. Jeg havde en Carla Bruni tid for nogle år siden. Jeg havde en fransk pige i min klasse og fik en plade af hendes mor. Jeg kan heller ikke fostå meget af det, men syns også godt om det.
Ja vores ven i x-dactor - uha, han var sgu lige ved at ryge ud i sidste uge. Det var meget tæt på, men han klarede den da lige (juhu!). Okay, må indrømme at han godt nok synger lidt skævt her og der, men det er jeg nu ligeglad med. Jeg er så vild med den stemme. Lad os se hvordan det går imorgen.

@Prophecy
Meinst du Lena? Jamen hende er jeg også glad for. Altså musikken direkte er ikke sådan helt min smag, men stemmen er genial!
Tak for opklaring!

@KirstenK
Ja nemlig. Ellers var hun heller ikke kommet herind da :-)

@Anita
Ja, det er også noget af det jeg kan lide ved hende. Sangene er meget forskellige i opbygning og tempo etc., men stemmen er jo heldigvis den samme og det tæller.