lørdag den 6. november 2010

Om tusmørke og "uheldige" cyklister...

Når det handler om cyklister, så er Berlin simpelthen et helvede, hvis man sidder i en bil. Der findes da et par cykelstier hist og pist, men det er ikke noget byplanlæggerne har gået eller går særligt højt op i og når nu de hersens cyklister bare slingrer med i valsen og bruger spor sammen med både biler og fodgængere og hvad ved jeg, så kan det godt blive lidt kriminelt.
Jeg dytter vildt efter cyklister, der kører over kryds for hamrende rødt faktisk hver evig eneste dag. Trætte af livet eller hvad?
Jeg syns ellers at jeg er en ret tålmodig bilist, men min kørestil er blevet meget agressiv efter at jeg er begyndt at køre her i byen, det skal jeg gerne indrømme.
Nå, men er Berlin et cyklisthelvede, så bliver dette altså lige ekstrakrydret om efteråret og om vinteren. Der findes jo dage, hvor der nærmest ikke bliver rigtigt lyst, og der findes de der dage, hvor det bare blæser og regner. Så kan man knapt se noget ud af ruderne og man kan da især ikke se noget, hvis cyklisterne ikke har lys på.
Jeg har virkelig ikke noget imod cyklister, ja jeg beundrer faktisk de mennesker der bare trodser vind og vejr og cykler på job hver dag osv., men jeg kan simpelthen ikke fatte, hvorfor mange af disse kører uden lys. Jeg har virkelig prøvet at få det ind i min knold, men det virker ikke. Kan de ikke se faren i det? Det er sgu da at spille russisk roulette med livet, helt ærligt og som bilist er man ind imellem sgu da nær ved at gå i chok, når en mørk skygge, du bare slet ikke havde set,  lige pludselig jager forbi dig.

Forleden aften var vi på vej hjem fra et eller andet. Det var netop en sådan dag med regn og rusk og et eller andet sted på vejen opdagede vi en lille gruppe politimænd, der just var i færd med at stoppe en cyklist, uden lys selvfølgelig. Vi trillede hen i krydset og ventede på grøn, da en ung mand på cykel kørte forbi os. Han drejede så rundt om hjørnet, dvs. han kørte over for rødt og han havde åbenbart ikke opdaget politiet endnu, for han kørte uden lys OG han havde gang i mobilen. Vi sad sgu der og heppede på ham, "kør videre, kør videre, lige ind i fælden", men han opdagede den sgu! Så han drejede lige væk og ind på sådan en lille plads, meget elegant faktisk, når man tænker på, at han kørte med en hånd...men tænk engang - der var en af politimændende der havde opdaget ham og han løb efter ham med stormskridt. Da der blev grønt havde han lige snuppet ham og vi kørte jublende videre. Total optur!
Jeg ved sgu godt, at det slet ikke er pænt at være skadefro, slet ikke!
Men i dette her tilfælde kunne jeg altså bare ikke lade være...

Undskyld til alle cyklister, der kører efter reglerne og med lys!

6 kommentarer:

Prophecy sagde ...

Selv i lille Danmark får jeg af og til et chok over den slags cyklister - mit mareridt, at køre én af dem ned. - havde også heppet, ganz sicher!

Inge sagde ...

Selv om jeg både er bilist og cykelist hepper jeg med.. jeg fatter ikke at nogen tør køre så åndsvagt, godt han blev snuppet. København er meget mere cykelist venligt end Berlin, vi har mange gode og brede cykelstier, men alligevel har jeg lys på, både nat og dag.. :-) og jeg cykler sjældent i helt mørkt tøj. Prøver at huske at snuppe refleks vesten med, hvis jeg tager en sort jakke på.
Hav en god aften i den mørke by, som jo snart bliver et skønt lyshav, når juletiden nærmer sig. :-)

Tanker skal der til sagde ...

Det kender jeg godt !!! Jeg er total uforstålig overfor vigtigheden for en mor eller far... At man kl. 0750 skal cykle med sin 3-4 årige unge.... Vel at mærke på sin egen cykel... Og barnet ud mod vejen og forældren, ind mod fortorvet...

HVAD... tænker de PÅ ??? Det er sgu da ikke barnet der skal passe på den voksne , eller ???

Hyggehygge
Marianne

Berliner brosten sagde ...

@Prophecy
Jamen nøjagtigt det samme tænker jeg jo og den tanke ER da et mareridt - for selvom de ikke har lys på, vil du som bilist være svinet. Jeg håber at der aldrig nogensinde sker noget i den retning!

@Inge
Ja jeg ville ønske at der var flere, der tænkte sig så godt om som du gør, men sådan er det jo desværre ikke. Du har ret, snart forvandler byen sig og det bliver skønt. Jeg ar jo en svaghed for alle de der lys :-) Men jeg er bange for at cyklisterne ikke bliver mere synlige af det...

@Tanker skal der til
Nej, jeg fatter det heller ikke, overhovedet!

Rimkogeren sagde ...

På landevejene hun spøgte,
for hun kørte rundt uden lygte.
Nu filosoferer hun fra sin stjerne:
"Desværre kørte jeg også rundt uden hjerne!"

Berliner brosten sagde ...

@Rimkogeren
Arj, hvor var den fin! Tak skal du have. Den vil jeg tænke på næste gang jeg syder og bobler over de idioter uden lys...