torsdag den 3. februar 2011

Leg med makro

Nu har jeg endelig fået taget mig sammen til at lege med mit makro objektiv som jeg fik i fødselsdagsgave i oktober. Pinligt at det har taget så lang tid, men sådan er det jo bare. Det er jo ikke noget der løber væk eller går hen og bliver for gammelt. Heldigvis.

Først skulle jeg have bygget et lille ministudio. Heldigvis havde jeg fundet en fantastisk vejledning, lavet af Catarina. Den var så nem at lave og det tog heller ikke lang tid. 1000 tak for den!

Jeg må nok sige at der skal noget øvelse til med det der makrohalløj. Det er eddermugme svært at få stillet virkelig 100% skarpt. Jeg er endda ved at overveje om jeg skulle tage et smut til øjenlægen!
Men sjovt, det er det i hvert fald og man føler sig jo næsten sådan lidt profiagtig, når man jonglerer med stativ, selvudløser og jeg skal komme efter dig ;-)
Her får i lige et lille udpluk af min første høst:

Her er lige opstillingen først.


Se eventuelt mere her

8 kommentarer:

Inge sagde ...

Godt du endelig kom i gang med at eksperimentere, og det er rigitg gode og skarpe billeder, hvad kan det ikke blive til. :-)

marianne Sa sagde ...

Dejlige billeder - jeg håber at jeg selv snart får købt mig en makro - indtil videre leger jeg videre med makroindstillingen på min Canon.

God fotoweekend i Berlin.

Gateglimt sagde ...

Veldig gode og skarpe bilder.

Bravo ;) til lykke

Prophecy sagde ...

Se nu har jeg igen lært noget af dig: anede ikke den slags hed marko, eller hvordan man gjorde. Flotte billeder, blyanten er for fed

Annette's space sagde ...

Altså...begyndelsen er da super og hende Catarina ved altså noget om fotografering......Det bliver sjovt at se kattene sat ind i ministudiet en dag :-))

KirstenK sagde ...

Sejt ser det ud...jeg nøjes med at bruge makroindstillingen på mit Nikon...og så lader jeg manden om at være prof med macro! Opstilling du har lavet dig der...

Berliner brosten sagde ...

@Inge
Tak skal du have! Der er i hvert fald meget at lære endnu, men det ville jo også være kedeligt, hvis det hele lige lykkedes på en gang...

@Marianne
Tak skal du have. Ja, jeg brugte også makroindstillingen i lang tid, men når man sidder og kigger på alle de skønne billeder på nettet, så er det jo at man kommer til at drømme...:-)

@Gateglimt
1000 tak skal du have! Jeg øver videre...

@Prophecy
Jamen skønt, hvis du fik noget ud af mit indlæg. Det er jo noget af det, der gør bloglandet så beringende, selvom det tit blot er småting...ja blyanten er lidt sej ;-)

@Annette
Netop den tanke har jeg faktisk tænkt...jeg vil SÅ gerne få dem bakset derind, men jeg er bange for at det så går ud over både studiet og at jeg ender med at være kradset over det hele...så indtil da "nøjes" jeg lige med blomster og den slags ;-)

@KirstenK
Jamen det er faktisk meget spændende, når man lige får taget sig sammen til at komme i gang..."i det virkelilige liv" er det jo heller ikke noget man lige bruger.

Emerald Raptor sagde ...

Flotte bilder du har tatt. Jeg synes det er kjempegøy å leke meg med macrofotografering. Spesielt om sommeren når det er mange spennende småkryp å ta bilder av.