søndag den 11. januar 2009

Berliner PfannkuchenHolder lige en lille pause fra forberedningen af morgendagens gøre med ungerne. Det er jo søndag og derfor står eftermiddagskaffen ikke blot på kaffe, men på berliner Pfannkuchen.
Disse findes jo i alverdens afskygninger og med mange forskellige slags fyld, såsom kirsebærsyltetøj, abrikossyltetøj, blommemos, nougat, æggelikør osv. osv. Omkring fastelavn kan man være så uheldig at få fat i et af de sjældne exemplarer med sennep! Yak! Her ses 2 yndige eksemplarer. Den ene er sådan mere for romantiske sjæle og den anden med glasur og kirsebærfyld (my favorite one ;-)

Bemærk kattene foroven ;-) Moritz, vores hankat, havde da også snuden i et stykke der var tilovers! Men okay, han er heller ikk helt normal og æder alt fra brødkrummer til brokkoli!

Disse hersens berliner Pfannkuchen siges at være blevet opfundet 1756 under den 7-årige krig og skulle minde om små kanonkugler. Jeg foretrækker at tage dem som det de er - nogle ret så lækre små venner.
Mahlzeit!8 kommentarer:

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

sørens med sådan nogle kager på bloggen her ved før aftensmadstid....og jeg har allerede spist pæretærte idag.....men berliner pfankuchen hører absolut også til mine favoreitter...men jeg har vist kun smagt én slags med sukker ovenpå og hindbærfyld (tror jeg det er)...men de er himmelske...uden diskussion...

Berliner brosten sagde ...

Ja, de er lidt himmelske - det har du jelt ret i, men den her jeg fik idag, den var da lige ved at komme til at sidde på tværs! Jeg var nemlig lige på en lille udflugt i html-verdenen. Jeg syns at de her layouts er sådan lidt småkedelige og ville så lige prøve at sætte et andet ind. Og lige pludselig kunne jeg ikke logge på mere. Hjææælp siger jeg bare. Efter et mindre panikanfald lykkedes det mig dog at finde løsningen. Jeg tror at jeg skulle tage et bette kursus!

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

uha...det var vist godt det ikke var mig...så var jeg aldrig kommet ud igen....og på igen....men al ære fordi du er nysgerrig på det....kan også se flere blogs med meget spændende layouts....men formit vedkommende må det vente med at sætte sig ind i det....men nysgerrig hed er en god ting...

Berliner brosten sagde ...

Jamen jeg ved at sjælen ikke får ro før jeg finder lidt bedre ud af det, men jeg må vist starte med at bruge de layouts som findes her på blogger ;-) Jeg vil gerne bare hat det lidt mere individuelt, men lad os se...

Grønlandsposten sagde ...

Uhm, Berliner Pfannkuchen er et ubetinget hit, især dem med hindbærfyld. Heldigvis fås de også heroppe:o)

Berliner brosten sagde ...

På Grønland? Wow! Så kan ferien jo godt gå derhen ;-)

niller sagde ...

Hejsa

kan du hjælpe mig med at afgøre en tvist jeg har med en kollega? Vedkommende påstår at Berliner Pfannkuchen laves i forbindelse med julen. Min påstand er at der snarere er en sammenhæng med Fasching, Karneval, Fastelaven
På forhånd mange tak
Niller

Berliner brosten sagde ...

Hej Niller,
jamen det kan jeg da sagtens hjælpe dig med. Det er dig der har ret - mest i hvert fald ;-)
Berliner Pfannkuchen kan man nemlig købe året rundt hos enhver bager, dog blot i ca. 2 varianter. Omkring fastelavn kan man få dem i mange forskellige afskygninger - med æggelikør, sennep(!) osv. Julen har absolut intet med de Pfannkuchen at gøre. Håber at det kan overbevise din kollega?