lørdag den 24. januar 2009

Om syngende italienere...

Jeg kører virkelig gerne med s-tog, sådan engang imellem i hvert fald. Jeg har bare brug for en fri radius omkring mig, og jeg er engang imellem på randen af et anfald, hvis der simpelthen er for mange mennesker med der. Det passer bare ikke til min kultiverede autisme. Men spændende er det jo - der er altid så meget at se på og jeg er vist det man kalder et "øjemenneske", i hvert fald undervejs i Berlin. Der er jeg absolut IKKE et øremenneske. Hvis der er noget der kan gøre mig småvild, så er det at skulle høre med på folks intime samtaler (forleden i bussen handlede det fx. om erotisk massage...ich will es nicht wissen!) eller mobilsamtaler om festen igår, om den åndssvage kollega, om dit og dat. KLART, jeg taler også i mobil, endda i s-toget, men jeg er altid sådan en smule pinligt berørt og hvisker for det meste og forsøger at holde samtalen kort...
Idag havde jeg en meget interessant blanding og jeg var som så tit meget glad, da jeg endelig kunne stå af det tog!
Berlin er jo fyldt med turister året rundt og det er egentlig ganske spændende, hvordan de forskellige lande ligesom præsenterer sig. Idag stod den på "bella Italia" i form af 4 styk, 2 par, hvoraf det ene sad lige ved siden af mig. Konen her var sådan en rigtig primadonna ala Sophia Loren, hun manglede blot et par af de der kæmpe lila solbriller. I hvert fald kommenterede hun alt hvad hun så af interessante sager på ruten her...problemet var, at det andet par jo ikke sad sådan lige ved siden af. Så hun råbte bare i flot guidemanér...Men nu sad vi altså ikke lige i Rom eller noget og måske er italiensk et sexy sprog, men jeg var da lige ved at få fnat! Lige pludselig heflede hun så en MP3-player op af hendes lækre læderrtaske og jeg tænkte bare: Yes! Nu kan der da komme lidt ro på. Hvilken player iøvrigt (det behøves jo ikke at være en ipod (jo det gør!)), men jeg har da sjældent set et så hæsligt apparat. Den var pink eller nærmere gammelrosa eller hvad hedder den farve lige...der var glænsende metal i den ene ende og...jamen den lignede en designerlæbestift! Nå, men hun fik sat den ene øredut i og manden fik så den anden. Jeg kunne desværre ikke høre, hvad det var for en sang, men den må have været meget god og meget medrivende for lige pludselig begyndte de BEGGE TO at skråle med! (deværre kunne jeg stadig ikke genkende sangen) Arj, men hvor gammel er det lige man kan være? Det kan måske ske for nogle teenagere, der er så coole at de pisser isterninger (undskyld mig), at de kommer til at rappe lidt med...Men det her? Hjælp siger jeg bare!
Det eneste der lysnede lidt op på hele arrangementet, var en mand der sad til højre for det her italo-pop-par. Han sad bare der med sin cykel og en pose kartofler og han fortrak ikke en mine, selv ikke da de sang! Alligevel så han lidt utilpas ud på en eller anden måde, men årsagen hertil var vist at hen var yderst skeløjet. Og iøvrigt lignede han Bilbo Sækker, Frodos onkel, fra ringenes herre meget! Jeg elsker ringenes herre, så det var da en ren fornøjelse.

Men mit behov for at se andre mennesker er mere end dækket for idag og nu vil jeg smutte hen på fifaen med en kop te. Jeg har desværre fået fat i en rigtig dum hoste...men det er der ikke noget at sige til - dem der nemlig ikke synger i s-toget - ja, de hoster og snotter!

3 kommentarer:

Zette sagde ...

Åh, en herlig fortælling, Berliner. Kom du ikke til at grine af de syngende turtelduer? Jeg ville have storgrinet - og det er da en bedrift at få folk til at grine i et dødssygt s-tog. Jeg holder meget af at lytte til folks samtaler - og også glo for den sags skyld. Det er fantastisk, hvad folk vil dele med os andre.

Men du har ret, s-tog er smittekilde af rang. Måske skulle du dyrke fanatismen ligesom mig? Jeg har altid håndsprit på mig og spritter lystigt af efter hvert s-togs, kortautomat, indkøbsvognsberøring. Det har virket for mig. Selvom vantetid er godt, fordi det tager det værste af bacillerne. God søndag!

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

ja en super sjov fortælling...kan levende sætte mig ind i dine oplevelser....og lide lidt med....for jeg ville sandsynligvis have det på samme måde...men du fortæller altså på en meget sjov og underholdende måde....dejligt...husker stadig historien om pelsdamen.....men jeg kender også til at mit behov for at se mennesker netop kan være dækket for den dag...og så kan det være noget der skal overstås...det at skulle fragte sig med offentlig transport......jeg sætter mig tit nederst eller der hvor der ikke sidder andre, hvis det kan lade sig gøre (det kan det ikke i myldretiden om morgenen eller tidligt eftermiddag, hvor mange skolebørn får fri og mange ældre skal hjem fra indkøb).....men jeg nyder hvis der er fred og ro i bussen....helt klart....håber du får det bedre med hosten....

Berliner brosten sagde ...

Hov, jeg glemte da at give det indlæg en titel - sikke da noget sjusk!

@Zette
Jow, det var ret så morsomt, men nærmest på den tragisk-komiske måde. Jeg kan virkelig blive så forundret over hvor løsslupne(???) folk kan være - på sådan en ganske almindelig lørdag eftermiddag. Altså hvis jeg skal synge med på min mp3-player, så skulle jeg da ha et par hvedebamser eller noget indenfor ;-)
Det der håndsprit lyder til at være en rigtig god ide. Det er bare ikke så nemt, når man lige arbejder med børn. Hvis jeg skulle spritte efter alle berøringer, så ville da blive helt bedøvede ;-)

@Anita
Jeg forsøger også altid at finde en ensom plads, hvilket blot næsten er umuligt her i byen. Især om morgenen er det slemt...Det eneste der hjælper er at tage bilen. Men vi har jo blot en bil og så må vi jo skiftes lidt. Men det er heldigvis heller ikke hver dag, at jeg lider af udpræget autisme...