søndag den 22. februar 2009

Fastelavn og alt godt fra havet...

Fastelavnssøndag i Berlin fejres med et kæmpe fastelavnoptog. Tilskuertallet rundt omkring på ruten er noget i nærheden af en million. 93 store lastbiler fyldt med udklædte tosser kører rundt i området omkring Ku'damm og smider ca. 50 tons karameller ud blandt publikum. Det svarer til 12 millioner karameller på 2 timer! Det store held er, at dette optog finder sted i centrummet af Vestberlin., dvs. her mere østpå er der dejlig ro og fred.
Jeg hører til dem der simpelthen hader fastelavn! Hernede bliver det jo også fejret på alle mulige underlige måder og der findes ikke de her finurlige og sjove skikke, som at slå katten af tønden og de der "boller op og boller ned sange". Og når det handler om skikke for voksne, så er det noget med at drikke sig på pelsen i en fandens fart og ellers handler det bare om at være sjov og more sig NU! Det duer jeg ikke rigtigt til...I fjernsynet kører de der fastelavnsudsendelser på højtryk, hvor der bliver sejlet op og ned af åen, mens en eller anden komiker på scenen fyrer sine rim af om politik, sport, kendisser osv. Ud af 100 er der måske 1 eneste der virkelig er sjov, så det er noget tidsspilde og som jeg sagde...det er ikke rigtigt noget jeg duer til.

Meeeeeen, der er godt nok et lille, men tungt 'men' i den historie - som lærer i en børnehaveklasse kan man jo ikke lige afskaffe fastelavn, vel?
De små glæder sig som skøre til den fest der skal skydes af tirsdag formiddag. Men jeg må jo hverken synge eller snakke for meget, så det er noget med at få dem beskæftiget. Bla. skal vi have indrettet et fiskehjørne. Her gælder det om at fange en masse fisk og så venter der selvfølgelig en bette belønning. I sidste uge var vi i gang med at male fisk, blæksprutter, søheste osv. De blev ret flotte!

Idag har jeg været ved at klippe dem ud og få sat nogle "kroge" i, så ungerne har en chance for at fange dem. Håndarbejde, altså syning og strik og alt det der - det er noget, jeg har droppet i dette liv. Jeg kan da lige sy en knap i og sådan lidt småting, men mere er der vist ikke i det.
Derimod elsker jeg at klippe og klistre og den slags, så jeg har faktisk haft en ren og skær fornøjelig eftermiddag.

Se et par af de små kunstneres værker her:

1) Søhestene


2) En sur blæksprutte


3) Glade fisk her og der...


What about you? Er du til strik eller klip?

5 kommentarer:

Newyorkerbyheart sagde ...

Det må nu alligevel være ret facinerende med det optog, så mange mennesker! Men jeg er enig med dig, jeg er ikke specielt vild med fastelavn.....

Jeg har givet dig en award, du kan se den her:
http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2009/02/en-ny-award.html

Mange hilsner
Birthe

Zette sagde ...

Jeg ville hade det der optog - har kun været til karneval i KBH en gang i mit liv og var ikke begejstret. Det lyder også pænt stygt, som du beskriver det.

Svar på spørgsmål: Ingen af delene. Eller det vil sige, jeg har gennem de sidste 1½ år forsøgt mig lidt med strikningen, jeg kan li det, men jeg er ikke ret god til det. Klip: Det er kun lykkes mig at klippe ca. 1 cm lige i hele mit liv - herefter bliver det med savtakker og hak i. Har ikke evnen til at styre en saks. De eneste områder, hvor jeg er remotely kreativ er med ord og med mad. Jeg er rimelig ferm til at sidde og fortælle sjove historier, mens I andre klipper og strikker, så jeg skal da ikke gå glip af noget :-)

parnas sagde ...

Jeg kan også godt lide at se optog, så det kunne jeg også godt tænke mig at opleve engang. Jeg er en småstrikker - engang hvert 10. år påbegynder jeg et ufuldendt projekt. Denne gang var det firkanter til et tæppe til min datters dukkeseng. Mangler kun én og at sy det sammen, jeg må se at blive færdig. Klippe gør jeg i ny og næ med mine børn. Så jeg er nok mest til klip, farver og tuscher ;-)

Fru Lipka sagde ...

Lyder vildt med de der lastvogne! Næ fastelavn siger heller ikke rigtig mig noget, men jeg kommer alligevel i berøring med den, fordi der altid er mindst eet af mine børn, der skal klædes ud. Men så længe det er på det plan, klarer jeg den :o)

Berliner brosten sagde ...

@Newyorkerbyheart
Det er helt klart værd at se, men for mig er det nok lige at tage en kigger i fjerneren. Jeg kan slet ikke tåle det der skubben frem og tilbage.
1000 tak for den award. Det er SÅ sødt af dig!

@Zette
Nej, jeg skal heller ikke nyde noget af det der optog da!
Jamen strikke kan jeg da slet ikke. Efter 2 rækker har jeg enten 5 masker for mget eller 3 for lidt. Der er ellers strikketradition i familien, så det er lidt pinligt. Det der med klipning versus gode historier kommer vi tilbage til ;-)

@Parnas
Se sidste kommentar om mit forhold til strikning. Det er noget jeg bare ikke fatter og heller ikke har tålmodighed til. Datteren glæder sig da sikkert allerede, oder?

@Fru Lipka
Hej og velkommen!
Jamen jeg bliver jo også bare nødt til at bide i det sure æble og fejre det med min klasse - men for pokker, det er jo også blot en formiddag, så mon ikke jeg overlever? ;-)