fredag den 27. februar 2009

Hva' fanden...?

Da min skoledag var forbi idag, smuttede jeg lige hen i et nærtliggende supermarked for at handle lidt ind. (ja, hva pokker skulle man eller tage sig til der, hva?) Jeg skulle ha' fat i nogle småting til en lækker omgang aftensmad. Kæresten har haft en rigtig led uge med rygter i luften om, at hendes skole skal lukkes, med stygge elever (en knægt har lige fået en indbydelse til ungdomsretten, fordi han har været indblandet i vold, altså udenfor skolen og haha, det var bare for sjov, ikk?) endnu styggere forældre og med en møgled socialarbejder, der tænker SÅ firkantet og nærmest mener, at det er lærernes skyld, hvis eleverne pjækker og det er jo ih og åh så synd for dem...(pigen det drejer sig om her, startede med pjæk i 2. klasse!).
Ja og det var altså blot et par små eksempler fra ugen der gik...ikke noget at sige til, at hun er lidt udbrændt og modløs. Så jeg syns jo da, at hun skal få en dejlig start på weekenden med en stille og rolig fredag aften med lidt lækker mad og hvad hun nu ellers kan forestille sig ;-)

Okay, det var en lidt lang indledning, hvor kom jeg fra? Jo, fra supermarkedet, richtig. Det ligger lige i nærheden af skolen og jeg har ikke været der så tit før, dvs. jeg er ikke sådan helt rigtig ven med parkeringspladsen der. Dertil kommer så et ordsprog, som vi bruger meget hernede: "Freitag ab eins, macht jeder seins!" Og det er der altså bare noget om - fredag eftermiddag begynder folk at opføre sig skørt, de har blot weekend i krydderen og glemmer alt om omgivelserne. Sådan var det også på den her p-plads. Den var propfyldt og her og der og alle vegne kom folk drønende forbi med indkøbsvogn, med hund, med barnevogn, med hvad ved jeg. I første omgang fandt jeg ingen p-plads, så jeg måtte ud i en ny runde. Her gik det bedre for der var det så, at jeg fik øje på en, der havde fået smækket baklys på og var på vej ud af båsen. Jawohl, tænkte jeg, stillede mig an og blinkede. Ja, jeg blinkede! Altså det var ikke til at overse, at JEG ville ha den p-plads, vel? Ham der var ved at bakke ud, var en af dem med blød hat og cigar, så det tog lidt tid og måske faldt jeg i staver i et lille øjeblik, med sikkerhed kun et lillebitte øjeblik, men fanden om det ikke var nok til, at en eller anden fartbølle snuppede den plads lige foran fjæset af mig! En sølvgrå VW-bus kom bare jagende fra den anden side og droppede lige ind i den frie bås!
Arj, men sikke da en uforskammethed (ikke fordi at det skete for første gang - denne kamp om p-pladser er jo hverdagskost for de fleste bilister), men alligevel skulle jeg da lige til at spytte en masse meget upæne ord ud. Men så var det, at jeg kom til at kigge lige lidt nærmere på den her p-plads-bølle. Hvem sad bag rattet? En nonne!!! Jamen, det er sgu sandt! Hun kunne godt nok næsten ikke kigge over rattet, men hun var alligevel ikke til at overse i det der sort/hvide dress. Min forargelse forsvandt med det vums og gjorde plads til et kæmpesmil. Det fik hun også sendt efter sig, da hun selvsikker, og med en gang som en anden cowboy, jokkede ind i supermarkedet.
Herefter slog tanken mig, om vores samfund virkelig er så sygt og så plaget af tidsmangel og alt det der pjat, at ikke engang nonner har tid til at vente på en ledig (uden bøllekørsel) p-plads?
Jeg besluttede med det samme at geare lidt ned og ikke at køre med i det der fredags-ræs og overhovedet.
Af og til skader det ikke, at blive mindet lidt om, hvad der egentlig er vigtigt.
Om jeg nu får fat i mine gulerødder og min dijon-sennep 3 minutter tidligere...det er da vist ikke lige det, det kommer an på, vel da?

En stille og rolig fredag (weekend) til jer også!

4 kommentarer:

Zette sagde ...

:-) Jeg håber, du får kræset om kæresten, der vitterligt har fortjent det. Men jeg er lidt bekymret, hvis indbegrebet af god lækker kærestefredagsmiddag er gulerødder og dijonsennep? Hvis ja, burde hun altså komme til fredagsmiddag i Fredby, hvor den står på lakseroulade, fyldte fiskepandekager, varmrøget laks og fiskefrikadeller - alt sammen just indkøbt som færdigretter hos den gode fiskemand - stort set samme pris som 2 pizzaer, men en god del bedre.

Men nonner gør også altid noget for mig. God weekend til jer begge.

Berliner brosten sagde ...

Jeg tænkte bare, at jeg jo iokke absolut kan opremse alle ingedienser til den middag - derfor tog jeg blot to af dem, der lød bedste i mine ører ;-) Jamen den der fredby fredagsmiddag skal jeg gerne foreslå her i hytten. Er i hjemme næste fredag? ;-)

tankehal sagde ...

:-)))
rigtig god weekend til dig og kæresten

Zette sagde ...

Så er jeg mere rolig, Berliner - og ja, da I kommer bare. Er er vin i skuret og fastelavnsboller i fryseren....