søndag den 1. marts 2009

En næsten forårsdag i Berlin...

Efter en typisk lækker omgang weekend morgenmad, besluttede vi os for at gå på fotoudstilling. I øjeblikket er Annie Leibovitz udstillingen "A Photographer's Life" på besøg i Berlin. Annie Leibovitz er en af nutidens mest berømte fotografer og en sådan udstilling må man tage med. Men det viste sig, at der var et par andre fotoglade berlinere, der havde fået netop samme ide og vi mødte en kæmpekø, der rakte langt hen af fortovet.
Okay så, måske vi bare skulle finde på noget andet så?
Det er jo heldigvis ikke særligt svært i denne by, så vi blev enige om at slentre hen over et kunst/loppe marked. Det ligger i Berlin Mitte i en meget flot kulisse lige ved siden af "die Museumsinsel". Når man slentrer ned af gaden kommer man endda også forbi fru Merkels bolig. Og jeg tror endda at hun var hjemme idag...i hvert fald var der vagter foran døren (derfor turde jeg heller ikke at fotografere, ååårh, en bangebuks!), men måske det også blot var en afledningsmanøvre? Who know's?
Nå, tilbage til markedet - første del er hovedsagligt kunst - billeder, skulpturer, smykker, fotografier osv. fra kunstnere, der lever i Berlin og andel del er mere sådan noget med bedstemors sølvtøj, støvede bøger og ridsede lp'er.
Her et par indtryk:

Som sagt før elsker jeg fjernsynstårnet og tager derfor billeder af det fra alle mulige vinkler. Idag fandt jeg en ny ;-)


Denne vej, denne vej...Jo, der var da også et par andre, der havde denne ide, men det var helt okay.


Her kan man se, hvilken skøn kulisse det marked har...


De støvede bøger ;-) Der findes også en del boder med alt muligt krimskrams fra DDR-tiden, såsom mønter, plakater eller pelshuer fra den russiske besætning. Ægte vare! (haha, Witz komm raus, du bist umzingelt!)


Her noget for filt-fanatikerne:


På vej tilbage til "hulen", kørte vi forbi Prenzlauer Berg og var lige inde her.


"Sowohl als Auch" er et typisk, men ret så tjekket Kaffeehaus, med tilhørende bageri og nogle helt igennem fantastiske lagkager.
Desværre fik kæresten parteret de stykker, inden jeg fik heflet kameraet frem, så deeeeet... ;-)


Det var ikke blot os, der virkelig nød denne her solskinsdag, der lover godt for et snart kommende forår. Mimi tilbragte det meste af eftermiddagen på balkonen i hendes ynglings altanblomsterkasse (ja, hvad hedder de egentlig, de der kasser?)


Hankatten Mori er mere til nusse-orgier og ski... lidt på forårsfornemmelser og den slags. Han skal bare være netop der, hvor vi er og så er han såmænd helt rolig og relaxt ;-)


Jeg håber, at i alle har haft en lignende dejlig søndag?

8 kommentarer:

Fru Lipka sagde ...

Det var dog en fantastisk dag, I har haft! Og med den skønne sol som ledsager. (her hos mig har det været gråt hele dagen med lejlighedsvis snevejr). Smukke og dejlige katte, som du beskriver sjovt. Smukke billeder du har taget. Noget billeddokumentation af frau Merkels bolig havde dog været på sin plads, men jeg kan nu godt forstå at du ikke turde :o)

Grønlandsposten sagde ...

Det loppemarked har jeg også besøgt nogle gange! Det ligger jo lige midt i det hele og er næsten ikke til at komme udenom. Jeg kom meget i området mellem Friedrichstr. og Alexanderplatz, især på Oraienburgerstr. som havde alle afskygninger af caféer. Tror nu nok desværre, at den del af byen har mistet lidt af sin charme de sidste godt 10 år. u

Zette sagde ...

Dejlig weekend, må jeg sige. og sikken et vejr, Fredby bød på skyer og iskold blæst.

Hvor er det dog et skønt billede af Mimi i altankassen - ren nydelse for kattedyret er man ikke i tvivl om.

parnas sagde ...

Åhhh, sikke dejlige billeder. Der bor en berlinerinde inde i mig, det er tydeligt, får da næsten helt blanke øjne af at se og høre om byen. Skøn søndag i Berlin. Vi havde også en dejlig søndag med lang gåtur, perlepladelægning, hygge og god tv-serie om aftenen. Læste i øvrigt på tekst tv, at Fru Merkel måtte nødlande i Hannover i weekenden på vej til møde. Og ja, det hedder en altankasse ;-)

Vibeke sagde ...

Jeg håber sørme, at min datter og svigersøn kan tage sig sammen til at finde nogle dage,(problemet er arbejde), jeg har nemlig lovet dem en tur til Berlin 3-4 dage, sammen med mig,- men ud fra, at min svigersøn så gerne vil til Berlin og fotografere, det ser ud til at både hans lyst til det, kan blive stillet, der er masser af motiver, og min datter og jeg kan lide cafeer, lækre butikker, sjove markeder osv. så de må altså se at få det på plads med arbejdet.
Knus fra
Vibeke

Berliner brosten sagde ...

@Fru Lipka
Idag har vi så til gengæld gråvejr, badder. Og jeg skal nok levere det der Merkel billedmateriale på et senere tidspunkt. Når jeg kommer forbi næste gang, skal jeg prøve at samle mod nok ;-)

@Grønlandsposten
Jeg har jo ikke rigtigt noget at sammenligne med. Jeg ved blot, at hver gang vi kommer forbi der siger kærsten noget med: "Underligt uden Palast der Republik". Det er jo blevet revet ned, rub og stub.

@Zette
JAmen jeg er med i gråvejrsklubben idag. Møgvejr!
Men ja, hun er lidt en soldyrker hende Mimilu. Og det er jo også ret spændende, hvad der sker nede på gaden...

@Parnas
Jamen kun godt, hvis du nød billederne. Jeg elsker at tage billeder af denne by...Jeres søndag lyder nu også dejlig!
Ja, det var noget af en krimi med Miss Merkel ;-) Og så var det jo en finte med politiet foran hendes dør!

@Vibeke
Jamen jeg syns også at de skulle finde ud af noget. Berlin om foråret er fantastisk. For en fotograf tror jeg, at byen altid byder motiver nok, men for jer 2 andre...findes der noget skønnere end at sidde på en fortovscafe i solen og glo på mennesker? Held og lykke med planlægningen!

Grønlandsposten sagde ...

Åh ja "Erichs Lampenladen" er væk, det havde jeg jo helt glemt! Har altså heller ikke helt vænnet mig til den der kuppel ovenpå Rigsdagen. Dengang jeg var ung og boede i Berlin... ;-)

Berliner brosten sagde ...

Haha, "Erichs Lampenladen" - den grinede kæresten meget af ;-)