tirsdag den 7. april 2009

Eftermiddagsunderholdning

Idag har vi været sådan lidt rundt omkring, bare nogle småting, men det skal jo også ordnes.
  • en omgang badminton
  • vaske bil (stakkels bette kræ, den trængte godt nok til det!)
  • købe farve til køkkenet (i weekenden skal der males)
  • købe kattemad i grove mængder (vi skal på ferie i næste uge og naboen skal forkæle dem)
  • bringe bil på værksted (tid til sommerdæk)
Nå, men midt i alle de her ærinder, sad vi lige et øjeblik, hver foran pc'en med en go kop kaffe. Pludselig hørte jeg musik et eller andet sted fra. Vi havde hverken radio, tv eller lignende tænt og udover kærestens musik har vi blot en nabo, der spiller klaver. Men hans ynglingstid er sådan ved 21.30 tiden (fedt nok ellers!). Men det var heller ikke klavermusik, men noget med noget rigtigt pep i.
Snart fandt jeg ud af, at musikken kom ude fra gaden, så mig ud på balkonen for at glo.
Her kom en lille gruppe på 4 så gående/dansende.
Altså om sommeren, når cafeerne er propfyldte, er der tit sådan et lille orkester undervejs, mest handler det sig om sigøjnere, der tjener lidt mønter hos cafegæsterne.
Men den her gruppe gik ikke på fortovet, men midt på vejen og de lavede noget larm, men det lød sgu godt. Der var en med tromme, en med tamburin, en med harmonika, og en med saxofon. De tre af dem lavede mest noget larm, men det var nu meget rytmisk. Men ham på saxofonen - uha da da - han kunne altså noget med det instrument. Fed musik og en fantastisk stemning fik de pisket op i gaden.
Som vi stod der og gloede, kiggede ham på saxofonen pludselig op - jeg ved sgu ikke, hvordan han opdagede os - vi stod altså på 4. sal, bag blomster og et kattenet! Men han spillede lystigt videre og viste med en bevægelse, at de ville sætte pris på en skilling.
Der findes et utal af gade"musikere" i Berlin - værst er dem i s-toget, hjælp siger jeg bare - og jeg giver meget sjældent noget. Hvis der er nogen, der kan noget, okay, det er så iorden, men man kan altså ikke betale til enhver idiot. Men dem her idag - for dælen, de spredte bare så meget godt humør og det var som et lille udsnit af en film. Så hurtigt som de kom, så hurtigt var de væk igen, men vi blev tilbage med et smil på læberne.
Og helt ærligt, det var altså lidt sjovt at smide mønter ned fra 4.

5 kommentarer:

KirstenK sagde ...

Lyder da som en hyggelig oplevelse... Smide mønter ned fra fra 4, håber de musikanter var gode til at gribe....

tankehal sagde ...

ja bestemt hyggeligt og greb de ?

Zette sagde ...

Det er fuldstændig som gårdsangerne i København for snart 100 år siden. Skønt. Godt I gav en skilling - eller et par euro!

Berliner brosten sagde ...

@KirstenK
Nej, de greb ikke, men de havde gode øjne ;-)

@tankehal
Som sagt, nej - de greb ikke, men de fandt dem alligevel da! Bagefter kom jeg til at tænke: "F..., tænk, hvis jeg nu havde ramt en bil!".

@Zette
Ja, men man kan godt blive fattig på det - de kommer igennem hver dag nu. Selv idag langfredag kom de braldrende med "Oh when the saints..." ;-)

Pernille på 1. sagde ...

Jeg kan huske de gårdmusikanter fra jeg var barn. Min mormor og morfar boede i byen og der kom de ind i gården, det var bare så hyggeligt. Det gør de ikke mere, vi har dem dog stadig på gågaden, det er ren hygge.
Kan du have en god påske