tirsdag den 26. maj 2009

Lorte liv eller hvad? Boganbefaling #2

Forleden faldt jeg over den her bog:


Altså "Lorteliv - sandt og sjovt, så længe det ikke sker for dig..."

Det startede som en blog i Frankrig engang i 2008. Istedet for at ærgre sig og være ked af det alene, når livet slår til med lede uheld, dumme situationer osv., så stiller man episoden på nettet. Så kan andre grine med, lide med og hvad man ellers kan finde på. Og man kan virkelig more sig kongeligt og man kan godt nok også lide med...Uha da som folk er udsat for de grummeste ting!
Denne bog er en samling fra den franske moderside, der i mellemtiden har over en million indlæg. Vildt!

Her er originalsiden til dem der behersker fransk og her er en lignende side på tysk.
De eneste forudsætninger der er for at skrive et indlæg - det skal helst starte med: "idag/aujourd'hui/heute" og det SKAL slutte med lorteliv (LL)/vie de merde (VDM)/Scheißleben (SL).

Der er SÅ mange gode indlæg. Det er en helt fantastisk lille bog. Selvfølgelig ikke en man tager med i seng, på stranden, i toget eller noget. Den er derimod helt perfekt til "Zwischendurch" som vi siger, når man lige har et par minutter, fx. på toilettet ;-)

Her skal i få et par smagsprøver. Undskyld mig, hvis min oversættelse halter lidt her og der.

"Idag gik jeg op til min overbo, for at bede hende om ikke altid at gå med højhælede sko på trægulvet. Mit barn vågner nemlig altid op af det. Hun sagde, at hun ville gøre, hvad hun kunne. Da jeg drejede mig om for at gå, fik jeg øje på hendes træben. LL"

"Idag havde jeg problemer med at få min bil låst op. Jeg rokkede rundt med nøglen, indtil den knækkede i låsen. Det var ikke min bil. LL"

"Idag gik jeg på min ynglingscafe. Jeg satte mig på terrassen. Alt hvad jeg havde, var en cigaret og 2 € til en kop kaffe. Da jeg ville tænde cigaretten, faldt den i kaffen. LL"

"Imorges var jeg alene på mit kontor og ville slippe en lille diskret prut. Det endte dog anderledes. Jeg er på job, har ingen skifteunderbukser og jeg bor 45 kilometer væk. Det bliver en meget lang dag. LL"

Idag til middag ville jeg hurtigt bikse noget mad sammen. Fordi jeg skyndte mig sådan og havde begge hænder fulde, åbnede jeg peberbøssen med tænderne. Tingesten eksploderede i min mund. Jeg græd og hostede i over en time. LL"

"Idag var jeg til en meget vigtig skriftlig prøve. Da jeg kom ud, ledte jeg efter min snydeseddel. Jeg havde afgivet den sammen med prøven. LL"

"Idag var jeg til fysikprøve. Jeg havde ikke læst og skrev derfor af fra min nabo, ord for ord. Vi havde ikke samme spørgsmål. LL"

"Idag svømmede jeg i havet og da der pludselig kom en ordentlig bølge, mistede jeg mine badebukser. Jeg måtte vente til stranden var tom (efter klokken 23) for at kunne gå hjem. LL"

"Idag er det min 35års fødselsdag. Jeg er fysiklærer. Mine elever forærede mig en deodorant. LL"

"Idag er jeg inviteret til middag hos min kærestes forældre - for første gang. Hendes forældre er meget søde og det er en rigtig god aften. Da jeg skal til at sige farvel, snubler jeg over et tæppe og forsøger bare at holde fast i et eller andet. Resultat: Svigermama med nøgne bryster og jeg føler mig miserabel. LL"

Nååårh, hvad så - ville du også kunne bidrage med et indlæg eller to? ;-)

7 kommentarer:

Vita sagde ...

Hahaha. Det er da sjovt! Desværre er mit tyske dårligt og fransk er helt hen i vejret. Så jeg er MEGET glad for dine oversættelser!!

KirstenK sagde ...

Ha Ha Jeg fik mig et rigtigt godt grin....

Marina sagde ...

Fantastisk. Når pinligt gru koges ind kan man tåkrummende kaste sig ud i latter. Når jeg selv kommer rigtigt langt ud ser jeg heller ingen anden udvej.

Zette sagde ...

Tak for link og gode ideer, Berliner. Alle med humor kan vist være med her. Hvad med dig selv - har du ikke også lidt på lager?

Fru Lipka sagde ...

Armen altså hvor jeg grinede! Fedt ord, Scheissleben :o)

Vibeke sagde ...

Herlig, og dine oversættelser er nu ganske udmærkede.
Knus
VIbeke

Berliner brosten sagde ...

Hej med jer,

tak for jeres kommentarer og undskyld mig, at jeg ikke lige har fået svaret på dem! Jeg lover bedring (uha...)