tirsdag den 30. juni 2009

Gør øvelse mester...?

Idag var jeg til stemmetræning og på vej hjem ville jeg lige smutte ind og købe blomster til min elskede. Jeg elsker at købe blomster...
Idag kom jeg dog alligevel ind i en meget spændende blomsterbutik. Jeg overvejede faktisk lige i et kort øjeblik om jeg skulle skynde mig at smutte ud igen. Inde i butikken kørte radioen for fuld drøn og vedkommende, der sad og gemte sig bag disken sang med som en vild - det lød som var hun med i den bedste karaokekonkurrence!
Det viste sig at være en ganske ung frøken, der som var meget venlig og helt oppe på dupperne...okay, en lærling altså. Så ville jeg da give hende frie tøjler til at prøve løs. Jeg bad om en nydelig buket i mark og krat design. Altså ikke nogen uløselig opgave. Hun vimsede rundt og overvejede hvilke blomster der kunne passe sammen. Det tog sin tid, men der var da i det mindste musik til! Og sørme om hun ikke fik dem bundet sammen på en eller anden måde ;-)
Hun var mægtig stolt og jeg kunne ikke lade være med at smile lidt, da buketten bar temmelig præg af "øvelse gør mester". Jeg tror faktisk at jeg kunne have klaret det nogenlunde lige sådan, men pyt nu med det, for sådan er det jo - man går jo just i lære for at lære...
Alligevel undrede jeg mig lige en del, da hun bad mig om selv at regne prisen ud! Hun fortalte mig hvad de forskellige blomster kostede og så kunne jeg bare gå igang. Jeg havde moret mig så godt med hende, så jeg stak min begyndende forargelse væk igen - men burde en lærling ikke kunne regne - bare en lille smule?


Her resultatet:


PS: Lad mig ved denne lejlighed undskylde min tavshed her på bloggen og rundt omkring hos jer. De sidste uger i et skoleår er altid temmelig stressende med en masse papirkrimskrams, møder osv. Det skal snart blive bedre, versprochen!

9 kommentarer:

Vibeke sagde ...

Kære Gitte
Det var da noget af en oplevelse, gad da vide hvor pigens chef var henne?
Det er da lidt for dårligt, at hun ikke kunne regne, men hun lyder som om hun var en glad pige, og hvad pokker, så tilgir man lettere, jeg tror nu nok, at hun skal øve sig lidt mere både på blomsterbinding og regning.
Men jeg er sikker på, at du kom smilende hjem til din kæreste og bare skulle fortælle.
Knus
Vibeke

Vita sagde ...

Haha! Det er da skønt. Buket med indbygget humor. Mon ikke den elskede blev lykkelig :-)

KirstenK sagde ...

Ja, ja øvelse gør mester, men det kunne nok være en god ide med et regnekursus...bare sådan i det lange løb...

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

hej Gitte!

speciel blomsteroplevelse....ja der var jo ikke noget at gøre, når hun var den eneste....og du var da sød og gav hende en chance....buketten ser sød nok ud på billedet......og det var da altid noget, at du ikke selv skulle finde blomsterne og binde buketten...nå spøg til side....nu ved du jo til en anden gang, hvad du får......men det lyder lidt som om chefen har skullet et eller andet og at hun har gjort det bedste hun kunne i situationen.....og frisk var hun i hvert fald......

Grønlandsposten sagde ...

Ha ha, en alternativ butiks-oplevelse kan man vist kalde det! Og et af hverdagens luner! Buketten ser nu fin ud på billedet.

tankehal sagde ...

sikke en skøn og dejlig historie :-) jeg kan ikke lade være med at holde af buketten :-)

Zette sagde ...

ûbung macht Meister, ja. Og hvad så med dig, skulle du så øve dig lidt i regningen, eller er du så ærlig en sjæl, at alt blev lagt sammen i skønneste orden?

Og bragte buketten lykke i hjemmet?

Zette sagde ...

Hov, dit indlæg fik mig lige til at huske en gammel stump sang, der på tysk tv (zdf?) blev spillet, jeg tror i forbindelse med Tom og Jerry tegnefilm. Måske har kæresten sunget den, da du kom hjem med buketten?
"Vielen Dank für die Blumen, Vielen Dank, wie lieb von dir"

og dir skal så trækkes ud og have krølle til sidst - nå, svært at forklare i tekst, men måske kæresten kender den?

Berliner brosten sagde ...

@Vibeke
Jamen det var da en skøn oplevelse og jeg havde på en eller anden måde da også forståelse for hende - altså mest for det der med at hun ikke kunne finde ud af at binde den buket sammen og mindre for det med regningen, men sådanne små oplevelser gør da hverdagen lidt sjovere...

@Vita
Klart blev hun lykkelig! Og hun undrede sig ikke spor over historien, men hun har også boet i Berlin i meget lang tid...;-)

@KirstenK
Ja, det ville jeg måske nok også sætte pris på og det vil hendes chef nu nok også, mon ikke...

@Anita
Jamen hun forsøgte faktisk at få mig til at vælge de nøjagtige blomster, men jeg bad hende om at finde ud af det selv...det gik jo også nogenlunde, men resten...hm. Men jeg skal i hvert fald prøve den butik igen ;-)

@Grønlandsposten
Ja netop - et af hverdagens luner som jeg holder så meget af og buketten er okay. Jeg vil i hvert fald der hen igen...

@tankehal
Som jeg skrev - buketten er okay og hver gang jeg ser den, kommer jeg til at tænke på hende lærlingen og straks er der et smil fremme...

@Zette
Selvfølgelig skabte buketten lykke i hjemmet - selvom der ikke var ufred eller noget. Og nej, kæresten sang ikke lige den sang, da jeg kom hjem - men hun gjorde lige for et øjeblik siden, da jeg spurgte om hun kendte den. Og hun undrede sig over alt det du ved - fx. Tom & Jerry...