fredag den 14. august 2009

Not to be continued...desværre

De sidste dage har jeg tilbragt bla. i selskab med Stieg Larsson. Jeg opdagede ham og hans trilogi meget sent...Han er jo et kæmpenavni Skandinavien og rundt omkring på flere blogge læste jeg godt nok også om filmen "mænd der hader kvinder", da den kom frem og hvor spændte de forskellige var, om den ville være så god som bogen osv., men det var ikke noget der fangede min interesse.
Indtil jeg opdagede bøgerne!

Hold da op en spænding! Jeg er fuldstændig vild med hans skrivemåde og har virkelig nydt hvert eneste ord. Del 1 og 2 læste jeg i en pokkers fart, men del 3 har jeg slæbt rundt med mig længe. Jeg har læst den i små pluk for at kunne nyde den længe. Jeg hader det, når en rigtig god bog er slut og den der tomhed, der så indstiller sig.
Kender i det?
Jeg syns altid at det er sådan lidt svært at starte på en ny bog og give en ny forfatter chancen til at begejstre mig på samme måde. Lidt kryptisk det hele.

I hvert fald glædede jeg mig meget over at del 1 allerede findes som film og jeg ville da have været en af de første til at købe dvd'en, der vist udkommer engang i efteråret. Men så var det at jeg opdagede, at den dvd helt klart er trimmet til Skandinavien. Dvs. kæresten ville ikke kunne kigge med (hun er også lige blevet færdig og er lige så begejstret). Okay, når man kender bogen, kan man nok godt finde ud af, hvad det hanlder om, men alligevel lidt anstrengende at skulle lytte til svensk i en hel film...

Det forfærdelige ved hele er (var), at de tyske medier/fjernsynet/biograffolkene havde besluttet sig for blot at vise filmen i fjernsynet, engang i 2010! En skandale, helt ærligt! Bøgerne fylder bestseller-listerne hernede ligesom de har gjort hos jer.
Men så var det at jeg surfede lidt rundt her forleden og fandeme! Filmen kommer i biografen i oktober! YES!!! Jeg blev bare SÅ glad! Glæder mig SÅ meget til at opleve specielt figuren Salander. Filmen har været en kæmpe-succes i Skandinavien, klart, men også i Italien, Holland osv., så de til tider underlige (undskyld mig) tyskere fandt alligevel ud af, at det nok ville være en god ide, at vise filmen i biograferne. Jeg glæder mig for vildt!
Flere Larsson-fans her?


Ps. Jeg spørger mig selv så tit, hvorfor tyskerne altid ændrer så meget på originaltitlerne. Verblendung? Hva har det lige med 'mænd der hader kvinder' at gøre??? Det er sgu en underlig skik! Det samme gælder synkronisation af film. I dont't like it!

7 kommentarer:

Karina sagde ...

Ja jeg vil gerne melde mig ind i fangruppen.

Salanderskikkelsen er godt skildret i romanen og skuespillerinden (kan ikke lige huske navnet) er virkelig godt castet.

Hun er for lækker....

Grønlandsposten sagde ...

Yes, også en fan her! Også af filmen, den kan I godt glæde jer til :-)

tankehal sagde ...

også en stor fan her !
og ja jeg har også undret mig meget over hvad det er de der tyskere har gang i med titler og alt deres snakken tysk i alle film :-) har også set filmen synes bestemt den var god...meeeeeen... og det er kun et lille men... bogen synes jeg nok var lige lidt bedre !!

Zette sagde ...

Pyha, fik da helt ondt i maven, da jeg så din overskrift i min blogroll - troede lige den hentydede til din blogs fremtid. Blev derfor pænt glad for, at det bare handlede om SL.

Og så er det jeg jo - som sandsynligvis den eneste dansker i sluttrediverne - må sige, at jeg ikke har læst en eneste bog af SL - eller set en eneste film for den sags skyld. Ikke at det er et bevidst fravalg, men krimier skal jeg være i en særlig periode for at læse - ved ikke lige hvilken periode :-D

Men det kommer nok, når stormen har lagt sig...

Og er altså stadig lettet over, at titlen ikke hentydede til bloggens fremtid.

Berliner brosten sagde ...

@Karina
Er hun for lækker?
Uha, nu glæder jeg mig da endnu mere ;-)

@Grønlandsposten
Godt så! Jeg glæder mig virkelig også...Der kommer helt sikkert et nyt indlæg, når jeg har set den...

@tankehal
Jeg er total spændt på, hvordan bogen er blevet realiseret på film. Glæder mig isør til tatoveringen, muhaha. De bøger er vist godt nok svære at toppe. Og ja tyskerne er sgu underlige til tider...syns bare godt de kunne droppe det der synkro-crap.

@Zette
Gud ja, nu du siger det - kan godt se at overskrifte var lidt "irreführend". Nej nej, min blog har det trygt og godt, selvom jeg ikke plejer den helt så regelmæssigt.
Det der med SL skal du nok komme efter en dag - det er jo ikke noget man absolut skal, men jeg vil påstå at man går glip af noget, hvis man ikke prøver...Og egentlig syns jeg heller ikke at det er en helt så typisk krimi...(jaja, drop så det der smøren honning om kæften berliner!)

KirstenK sagde ...

Jamen jeg vil da for så vidt også gerne med i klubben, har godt nok ikke set filmen, fordi jeg nogen gange blver vældig skuffet over filmatiseringer...jeg læste bøgerne da de kom for nogen år siden og var og er stadig vældig begejstret for dem og Stieg Larson der har en dejlig måde at skrive på...Det der med tyskernes synkronisering af film har også altid undret mig...

Pernille på 1. sagde ...

Jeg er med i fanklubben det er nogle fantastiske bøger, jeg var helt væk da jeg læste dem.

Hvor godt at filmen også kommer hos jer, men den der titel den er lidt mærkelig :):)

Knus og god weekend