mandag den 8. februar 2010

Møgby!

Berlin er fandeme ikke for sjov lige i øjeblikket. Okay, vi har ligesom vænnet os til den der vinter, til kulden og sneen og tanken om at den da vist kommer til at vare længere end vi syns om - den tanke er også ved at snige sig ind.
Men man behøver da ikke gøre det værre end det er, oder?
Så snart du forlader huset, har du fornemmelsen af at du øjeblikkeligt er havnet i en skøjtehal. Ja ikke for at se på strutskørter eller seje gutter med hjelm, nej nej, du skal selv være med!
Godt nok kan man ikke løbe på skøjter rundt omkring på fortovene, men man kunne godt nok have brug for det. Der er bare is overalt! Det er sgu da brandfarligt!
Åååååh nej forresten, nu glemte jeg lige noget. Der er selvfølgelig ikke is overalt. Selvfølgelig er der ikke det! Dumme mig!
I regeringskvarteret er der selvfølgelig ryddet. Uha da, de søde politikerfolk skal da ikke rende og falde på halen, velda. Og de steder, hvor Berlinalen skal foregå - der er der selvfølgelig ikke skyggen af is. Klart!
Men vi andre - ja, vi må enten gå rundt og se ud som havde vi lige skidt i bukserne (undskyld mig) eller også laver vi et stunt efter det andet.
Det er bare noget pis! Jeg er faktisk rigtig sur og normalt hidser jeg mig altså ikke op over sådan noget. Men det er bare for meget, hvad vi bliver budt i øjeblikket!
Igår morges, da kæresten hentede rundstykker, ja hun er sgu modig min skat, der måtte hun hjælpe en dame hen til sin dør. Hun var lige kommet hjem med taxi efter et ophold på 10 timer på sygehuset! Hun var faldet og havde brækket armen to gange.
Armen, jeg ved da ikke hvad det ligner!
Dem der ellers ordner vejene har ikke kræfter til at gøre noget ved det her is og man kan sgu bare selv smide noget sand eller grus, hvis man er bange for at falde. Siger de. Byen giver i hvert fald ikke noget til det. I Hamburg fx. er det det samme billede, men de stiller da i det mindste store kasser med gratis grus rundt omkring, så folk selv kan komme igang. Og der overtager skraldemændene også til dels den opgave med at strø grus og halløj. Men ikke her, åh nej.

Oveni det hele skal de nu til at strejke (igen!).
S-togene kører jo ikke optimalt. Nogen gange kommer de, nogen gange ikke. Nogen gange er der varme i vognene, nogen gange ikke. Nogen gange kan dørene lukkes op, nogen gange ikke. Osv. Det har stået på i flere måneder nu og det er simpelthen for meget! Men man vænner sig jo til meget...i hvert fald kan man ikke rigtig regne med de møgtog.
Men fra imorgen vil U-Bahn, sporvogne og busser nu strejke, så jeg ved ikke lige hvordan deres køreplan så ser ud. Og hvordan folk så skal komme på arbejde, uden at komme for sent mener jeg, eller uden at være frosset halvt ihjel.
Kæft en omgang spader der regerer denne by. Det er da noget så grusomt!

13 kommentarer:

tankehal sagde ...

jamen det er da helt skidt hva... noget pis med den vinter... ved ikke om du orker at forestille dig hvordan det ser ud heroppe ? dk løb åbenbart tør for salt for et par uger siden.. jow jow hold ud min kære snart er det sol og sommer og så sidder du og spiser grilpøler med den kære kone og familie på vores terrasse :-)

Anonym sagde ...

Hvad med at flytte væk fra Berlin, var det ikke en ide´hi hi. just kidding.
knus søs

annette's space sagde ...

Efter den beskrivelse må det være tæt på en overvejelse om snarlig emigration til sahara eller sådan noget....
De danske fortove er ikke meget bedre. her det jo ret meget op til enkelte husejer om han eller hun gider stå op om morgenen og drysse et eller andet skridsikkert på fortovet.
Men vores busser kører da.
Hvorfor strejker de i Berlin??

Fifi sagde ...

Ganske underholdende situations rapport om forholdene i Simon Dach str. og omgivende gader.

Hvis det er en trøst, er det vist kun værre her i DK. Her er meter høje driver langs veje og fortove. Konen skvattede i sidste uge og fik et kompliceret brud på en finger.

Jeg overvejer at køre derned om et par dage, hvis ellers vejene er rimeligt fremkommelige. De lover vist sne igen sidst på ugen. Jeg gider altså ikke mere is og kulde!!! Jeg vil ha´ forår.....

Vinteren må da snart synge på sidste vers og foråret må for pokker da snart kunne skimtes i snefygningen. Brrrr....

Jule Mig sagde ...

Lyder godt nok lige så skidt som her i Mørkhøj... Folk ryder ikke deres fortorv...

Så nu er sneen jokket til is.. Ikke engang hunden kan stå fast !

Øv...

Håber du klare at komme på arb til tiden i morgen... Men.. hvis ikke, så er du vel ikke alene om det..

Hyggehygge
Marianne

Berliner brosten sagde ...

@alle
Jamen, jeg ved godt at det med sikkerhed er ligeså slemt, om ikke værre endda, hos jer! Jeg var sgu bare så gal...

@tankehal
Ved du hvad, tanken om grillpølser (og øl, oder?) på jeres terrasse, den er bare så skøn og det glæder jeg mig så meget til. Fandeme! ;-)

@Søs
Så holdt do!
Ja, den er sgu go med dig, selvom det kunne være lidt smart ind imellem...

@annette
Ja, man kunne godt nok få lyst til at udvandre!
Jamen de strejker pga. krav om lønforhøjelse. Men de er vist begyndt at overveje det lidt syns jeg at have hørt med et halvt øre. Skal vist lige se nyheder om lidt...

@Fifi
Ja forår - jotak! Det ville vi da i hvert fald sætte pris på!
Du har ret - de lover sne sidst på ugen ellers er vejene jo fine. Altså ikke i de små gader selvfølgelig. Det er et helvede at parkere her i øjeblikket!
Hørte lige en ekspert på Radio1 for lidt siden...han sagde at det kan tage op til flere uger at få det is tøet op - med plusgrader altså! Det er sgu flotte udsigter!

@Jule Mig
Hej og velkommen til :-)
Ja, det er virkelig træls (og farligt) med det is. Jeg er glad for at jeg har katte og ingen hund jeg skal ud og glide med...
Jeg kører med bil på job imorgen. Det er da helt sikkert! Men der er nu nok nogen der skal komme for sent. Sikke noget skrammel altså.

Inge sagde ...

jamen dog, godt der ikke er glat indendøre også, så var du da skredet ud af raseri ;-))
Jeg tror på foråret nu, har fotograferet de fineste store syren knopper i dag
Take care out there i en af mine ynglingsbyer

Berliner brosten sagde ...

@Inge
haha, ja det har du da ret i, så var jeg nok skredet i svinget ;-)
Syrenknopper? Wow - kan man se dem på din blog? Må lige over og kigge...

KirstenK sagde ...

Her er det ikke meget bedre, men jeg kan sige dig at ved rådhuset er der ryddet og strøet salt og alt der der...for der er jo forskel på fisk, du ved...jeg havde selv fornøjelsen af at skvatte så lang jeg var i formiddsgas, elegant så det sgu ikke ud...

Vibeke sagde ...

Kære Gitte
Jeg går ganske enkelt ikke ud på vejene, jeg henter træ, til mit fyr, og jeg fodrer høns, og så er det altså slut, men det er på min egen grund, og her er ikke glat, her er bare en pokkers masse sne, men jeg står i det mindste fast.
Jeg er så træt af vinter, man skulle jo tro, at det er den tredie istid.
Håber I ikke glider!
Knus
vibeke

Berliner brosten sagde ...

@KirstenK
Uha, håber ikke du slog dig for meget?
Det er en kæmpedsikussion hernede i øjeblikket. Nu vil de til at sende politi og hvad ved jeg afsted for at tjekke om folk rydder deres fortove...er det bare spild af penge eller what?

@Vibeke
Vi er vist mange der er trætte af vinter. Hørte lige i radioen at vi skal have bunker af ny sne fra på fredag. Jeg tror jeg vil grave mig et hul og så kommer jeg op igen med de første vintergækker eller noget ;-)

Grønlandsposten sagde ...

Send endelig noget af alt den sne herop, vi mangler!

Kan lige se for mig hvordan folk skøjter rundt i Berlin, det må være nogenlunde som at se danskerne (inkl. mig selv) skøjte rundt heroppe, når det er rigtig glat. Og ja, det tager rigtig lang tid for isen at smelte helt. Det værste er, når det tør om dagen og fryser om natten.

Burde sende jer sådan nogle pigge til skoene, så I kan stå fast :-)

Berliner brosten sagde ...

@Grønlandsposten
Det er da lidt forkert verden, oder? Vi har for meget sne og i for lidt!

Iøvrigt var jeg kommet så vidt, at jeg ville købe sådan nogle pigge til at spænde på skoene, men de er udsolgt over det hele! Men hen i ugen skal det da vist heldigvis tø lidt...