mandag den 9. august 2010

Musikalsk mandag #1

Idag vil jeg starte op med en ny rubrik på min blog.
Den hedder "musikalsk mandag" og den udkommer fra nu af hver mandag.
Selvfølgelig findes der undtagelser, men jeg vil prøve om jeg kan få det til at køre uden alt for mange af dem.

Rubrikken præsenterer en sang, en kunstner eller blot et stykke musik.
Enten er det noget jeg lige er blevet opmærksom på, hvilket ikke er ensbetydende med at det er helt nyt...jeg er ikke så meget inde i det der med charts.
Men ofte vil det også bare være noget af det musik jeg har liggende* - og det er ensbetydende med at det er noget jeg holder meget af.

Hvad betyder det så for jer?
Jo, der findes flere muligheder:
  • Inspiration eller mulighed for at lære noget nyt at kende.
  • Gode minder: "guuuud ja, den var da forresten også god!"
  • I kan også sidde og gnække i skægget og undre jer: Sikken syg musiksmag hun har!
Og lad os så bare komme igang med premieren.
Sangen idag er fra Fleet Foxes et amerikansk band og den hedder Tiger Mountain Peasant Song.
Nedenunder poster jeg en coverversion med fra First Aid Kit, en svensk duo, to søstre, dem fandt jeg ved et tilfælde på youtube.
So und jezt, have fun.

 * Jeg ved, at der sidder nogle stykker derude, der virkelig har forstand på det her bloghalløj og måske er der en der kan hjælpe mig. Er der nogen der ved, om det er muligt at poste netop musik uden at skulle over omvejen youtube?

5 kommentarer:

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

hej Gitte...dejligt indlæg...kan desværre ikke hjælpe med det tekniske omkring youtube og musikindslag....
Men hvor skønt med fast indslag med musik og jeg glæder mig...jeg går altid og hører det samme som jeg kender i forvejen og hører for lidt nyt...så det vil være kærkomment....og sjovt at høre to forskellige synge/udføre den samme sanf...jeg synes de to søstre gør det supergodt og hvor er de søde...man fornemmer virkelig hvor godt de kender hinanden ved at se videon...dejligt..og dejligt nummer...

Annette's space sagde ...

Hallo der :-)) Sikke dog en fabelagtig god idé med et musikalsk indslag hver mandag. Det ser jeg frem til. Du gjrde mig j opmærksom på Brett Dennen og ham lytter jeg ofte til nu.
Dagens nummer er helt skønt og får mig til at tænke på middelalderlige troubadurer i store riddersale med åben ild og skønne jomfruer.

Rent teknisk har jeg ikke fundet en smutvej mellem youtube og blggen men håber at een af dine andre læsere kan hjælpe der :-))

KirstenK sagde ...

Super god ide...jeg vil glæde mig til mandage fra nu af...Øh, for mandage kan godt være lidt træge i det...

Prophecy sagde ...

Pas på det tekniske, men gør det så meget?
Anyweise, hørte ikke orginalen færdig, var ikke vild med stemmen, men musikken er fed, og HOLD DA OP, hvor er de coole de to søstre - fed ide med musik-introduktioner, kan sagtens bruge input der!

Berliner brosten sagde ...

@Anita
Jamen dejligt, hvis det er noget du kan komme til at bruge. Jeg elsker personligt også indlæg om musik og har allerede lært en hel del nyt at kende rundt om i blogland.

@Annette
Som jeg skrev hos Anita: Jeg er glad for at det er noget i kan bruge. Der fidnes da ikke noget bedre end musikalske nyheder, hvis man da er en musiknyder. Kan godt se dit billede med troubadurene :-)

@KirstenK
Ja, det er jo heller ikke for pjat at jeg just valgte mandagen. Jeg ved udemærket, hvordan de kan være og hvordan de formodentlig vil blive. Jeg siger bare jobstart om en uge...

@Prophecy
Nej, det har du nok ret i - altså pyt med det tekniske.
Kan sagtens følge dig i det med stemmen, det er også mere kompositionen i sig og det der gitarhalløj. Søstrene er seje, men jeg kan heller ikke høre dem flere sange i træk, der er en eller anden højde, der bliver irriterende der...for mine ører i hvert fald :-)