søndag den 15. august 2010

Om søndagsdans, regnvejr og navneskilte

I Berlin har det regnet nærmest uafbrudt i over to dage nu, ikke som i lidt smådrypperi, men som i vælte ned.
Som jeg kan læse, er det noget i kender udemærket til i DK.
Hold da op en masse vand de fik på Sjælland!
Men så her over middag flyttede skyerne sig lige pludselig og der var total pæn blå himmel og solskin. Så os ud af hytten og hen i den nærmeste park til en lille gåtur. Der oplevede jeg noget som jeg vidste findes, men som jeg ikke har set eller hørt før. Det hører til Berlin ligesom Currywurst og Spree, nemlig søndagsdans. Der findes forskellige lokaler, der tilbyder netop dette og et af dem kom vi forbi idag. Der er dansegulv og endda DJ og der danses igennem, det må jeg nok sige! Publikummet er måske fra 60 og op og musikken er typisk "ein, zwei, tip".
Men hvor er det festligt at se. Helt ærligt, det er bare den pure danseglæde og skønt at der er nogen der tilbyder det.


Ellers fik jeg taget nogle billeder. Jeg udnytter enhver mulighed for at øve :-)
Fik bla. taget det her. Jeg ved ikke lige, hvad det er for nogen bær? De ligner jo blommer, men de er meget mindre og sad på en busk.


Nåja, og hvad giver man sig ellers til at lave i sådan en regnfuld weekend?
Om en uge flytter en ny flok unger ind i mit klasseværelse. De kommer jo direkte fra børnehaven og derfor er det meget spændende og også lidt farligt at starte på den store skole. Selvfølgelig gør vi alt for at de skal få en blid og nem start og en lille hjælp er det jo at vide, hvor man skal være, hvor ens garderobe er osv. osv. så jeg har været ved at lave navneskilte i den helt store stil. Det lyder som om det lige er noget man gør, men det tog sgu flere timer og mit skrivebord lignede noget der godt kunne være løgn!


Og ikke nok med det - idag tog jeg mig (endelig) sammen og skrev en lille historie til dem og også til forældrene. Hernede bliver der gjort meget ud af 1. skoledag. Der er altid fest på lørdagen før alle andre børn starter og det er med musik, buffet og hele pivtøjet. Jeg skal byde børnene og forældrene velkommen og havde dem (børnene) heflet op på scenen. De er jo så små endnu at det ikke er så nemt at gå fra mor og far og der hjælper det nu næsten altid, hvis de bliver viklet ind i en lille fortælling. Så der så man lige mig hakke en historie om en lille fugl og om alt den den skal lære (fin sammenligning ik'?) i tastaturet :-) Men nu er jeg faktisk godt tilfreds og vil holde fyraften.
En god søndag aften til jer derude.

6 kommentarer:

Jule Mig sagde ...

Det er helt utroligt så meget vand der kan komme "der" oppe fra !!!!

Her er solen også kommet frem, endelig !!! Det har ellers været noget gråt !!!

Lyder altså hyggeligt at I gør så meget ud af første skole dag !!!

Rigtig god søndag
Hyggehygge
Marianne

Prophecy sagde ...

Apple tastatur det der. Tyskerne er så meget anderledes. Kan godt savne det/dem. Dejligt at læse om dit liv!

Berliner brosten sagde ...

@Jule
Ja, det er faktisk også lidt hyggeligt med den fest, selvom forældrene tit er uroligere end ungerne :-)
Håber i overstod natten uden uheld?

@Prophecy
Nemlig ja!
Savne dem/det? Har du boet her også da?

Inge sagde ...

Hvor sjovt med åben dans i parken, det lyder som i Sverige i deres folkeparker... :-)
Og rigtig meget helt og lykke med dine nye unger, det må være ret spændende også for dig, at møde sådan et helt nyt og friskt hold, der ikke er skoletrætte på nogen måde.. endnu.. :-)

KirstenK sagde ...

Her vælter det bogstavelig talt ned fra himlen...håber dit store arbejde med navneskilte og den lille historie bliver værdsat. Jeg læse slutningen på indlægget lidt hurtigt og fik det til at den lille fugl skulle hakke i tastaturet...(nej... det var bare en joke!)

Sebastian sagde ...

De der små blå nogen er sikkert slåen - de skal have frost (evt bare en fryser), før de kan spises, ellers er de morderligt bitre ,-)

Dejligt tastatur og så smukke navneskilte, du laver til børnene.