lørdag den 25. september 2010

Øvelse gør mester...helst hurtigt!

Her i hytten er hersker der sådan en slags undtagelsestilstand og vi er sådan lidt ude i noget familiestres...
Idag om netop 2 uger skal slaget nemlig stå: svigerforældrenes guldbryllup. Det er noget med en koncert først - begge deres børn er jo musikere på en måde. Så er der kaffe og kage og derefter fest på et hotel et eller andet sted der i nærheden af Dresden.
Vi planlagde ellers i god tid, men selvfølgelig har vi skubbet opgaverne ud og ud og ud, men nu er det altså lige ved at være snart og man kan vist roligt sige, at nervositet ikke er et fremmedord lige nu...
Kæresten sidder begravet i computeren og jonglerer ca. 10 gigabyte billeder fra ca. 50 år. Hendes far er (og har åbenbart altid været) en ambitioneret hobbyfotograf. Hun er ved at lave nogle forskellige slideshows med musik, audioindspilninger, text og hele svineriet. Og det er sgu da godt nok noget der trækker tænder, sådan rent tidsmæssigt. Uha uha.
Jeg kan blot hjælpe med ideer og tricks og småting, men jeg har også andet at tage mig til: svigerfar kan jo ikke fotografere til egen fest, derfor har jeg fået den store opgave at dokumentere festlighederne. Jeg ved ikke lige om det var en fandens god ide, men jeg sagde da ja til det. Lidt udfordring skal der jo også til, ikda.
Så nu har jeg fået fat i en sådan krabat her:

Det er en Metz mecablitz 48 AF-1, hvis der er nogen der interesserer sig for detaljer. 
At fotografere er jo en nogenlunde ny hobby som jeg jo først er ved at sætte mig lidt ind i og for at sige det rent ud - så har jeg da ingen forstand på at blitze rigtigt overhovedet! 
Så jeg skal da love for at jeg er kommet igang med at øve. Jeg ved ikke om det hjælper noget i den sidste ende - for rummene her i lejligheden kan selvfølgelig ikke måle sig med dem på hotellet osv. Men jeg kan da alligevel få en fornemmelse af apparatet og måske også nå at blive lidt varm med det. 
Her i aften stod kattene model. Mori (hankatten) gad ikke lege med og sov bare fornærmet videre, men Mimi var med på løjerne. Det er hun nu forresten altid :-) 
Og egentlig syns jeg at det her billede blev ret pænt. Det giver i hvert fald lyst til at prøve mere og det er vist hovedsagen i "projekt guldbryllup"!


10 kommentarer:

Inge sagde ...

Arjjjj hvor er hun fin og sød :-)
Det lyder da godt nok som noget af en projekt I har gang i der.. Kunne du ikke tage kamera og blitz med i skole og øve dig der.. Der er vel lidt større lokaler..
Håber I når det hele, også at stresse lidt ned inden festen.. :-))

Annette's space sagde ...

Det er jo et super portræt af katten, så hvis det der er standarden efter få øve-billeder, har du såmænd ingenting at være nervøs for :-)
Straks værre med kæresten, hende må du lige holde lidt i ørene så det stresser alt for vildt op INDEN den store dag..
Ha' en dejlig søndag i herlige Berlin :-)

Olines sagde ...

Hvor er det et fint billede af en smuk kat. Jeg havde engang en kat i præcist den farve! Så dit billede vækker en masse minder for mig.
Det lyder som noget af et projekt det guldbryllup - jeg håber, at i når at nyde det!
Ha´en dejlig søndag.

Prophecy sagde ...

Godt billede - du er evner, men selvfølgelig er Katten et taknemmeligt offer, for hun er sgu cute :o)

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

Hej Gitte...det skal sgu nok gå godt....tænk på at din svigerfar jo godt ved hvordan det er.....ellers havde de vel hyret en fotograf udefra....men jeg kan sagtens forestille mig at en fotograf udefra ikke er der hlle tiden...eller overhovedet kender nogen som helst...og der har man ofte en force som fotograf...man er en del af esten...får måske lov til mere...flere smil...det er nemmere lige at få folk til at stille sig sammen, hvis det skal til...og her ved de sandsynligvis, at du gør det for svigerfar, så det er en del af gamet....men man kan jo altid spørge om lov, hvis man er i tvivl om folk vil...men jeg har selv fotograferet til sådanne begivenheder ( ja man kommer sørme til at love det....og alle ved jo man fotograferer...osv..)...og der ligger da et arbejde beg det...men man lærer helt sikkert noget...og ofte så bliver folk glade for billeder, hvor de selv er på eller deres gæster....så nyd det at du kan snakke med mange gæster....ikke behøver at sidde og hænge ved bordet hele dagen....eler hvad man nu kan komme til....
men det bliver da spændende at prøve...jeg ved ikke om du har gjort det før ? men sjovt kan det sagtens være...specielt hvis man ikke har gjort det 100 gange før....så held og lykke med fotografereingen..og med de evner du har i den retning, kan det ikke undgå at gå godt....

Jule Mig sagde ...

Uhhh en smuk mis !!!

Er sikker på at du får taget en masse hammer gode billeder !!!

Hyggehygge
Marianne

Anonym sagde ...

Hvorfor lige den blitz og hvad gav du for den??
God søndag....
Hilsen Flemming

***Mutter*** sagde ...

Det var da et kanon billede !! Kan du bare få alle gæsterne til at tage sig så godt ud, er der ingen ko på isen.

KirstenK sagde ...

Mega godt billede af katten...Kender godt det der med at den slags ting får lov til at vente til det absolut ikke kan udskydes mere...Held og lykke med svigerfotograferingen...

Berliner brosten sagde ...

@alle sammen
1000 tak for alle jeres søde og opmuntrende ord! Med al den støtte skal det sgu nok gå godt (ryste ryste). Vi får se, jeg skal holde jer up to date.
Alle de komplimenter har jeg givet videre til Mimi og hun struttede bare med halen a la :"jeg ved da godt at jeg er lækker" :-)

@Flemming
Jeg skulle vælge mellem den og Nikon SB600. Det er sådan god middelklasse og den her Metz har fået en masse vældig god kritik, skulle være nem at betjene etc. og så er den en del billigere end den fra Nikon. Derfor faldt mit valg på den og jjeg har ikke fortrudt det indtil nu. Den kostede knap 200 euro og så er den endda "made in Germany" :-)