mandag den 25. oktober 2010

Musikalsk mandag #11

Kan i huske, at jeg for et par uger siden skrev noget om nogle billetter til en Tina Dico koncert?
Den koncert var i onsdags og det er jo nok ikke nogen overraskelse at indlægget idag skal handle om netop den og om hende.
Jeg ved godt at i alle kender hende i forvejen og har gjort jeres erfaringer med hende eller ej. Måske kan i lide hende, måske er det slet ikke jeres smag.
Jeg skrev jo, at jeg aldrig er blevet sådan helt varm med musikken, men jeg skal da lige love for at det ændrede sig! Jamen for fanden da - hun er jo intet mindre end genial!
Måske bliver indlægget her langt og alt for detaljerigt og kedeligt for jer, men jeg bliver nødt til at skrive om det...ellers bobler jeg da vist over af glæde.

Nå, men lad mig fortælle lidt om koncerten.
Den blev flyttet fra den lille sal i Admiralspalast til den store fornemme sal med kæmpe lysekrone. Vi var sådan lidt skeptiske for i den sal sidder publikum og så er det jo ikke altid nemt at transportere stemning og publikummet i Berlin er kendt for at være meget kritisk. Det kan sidde der uden at røre sig en milimeter, det kan pifte og råbe buh, hvis det lige har lyst til det. Men det kan også godt vise begejstring og være ellevild af glæde.
Nå men først kom der sådan en sanger, der skulle varme lidt op under publikummet. Ham gider jeg simpelthen slet ikke skrive om - kedelig fyr med dårligt textede melanskolske sange.

Så kom Tina og jeg må sige at hun fangede publikum fra første minut. Det er helt ufatteligt, hvilken postitiv udstråling det kvindemenneske har, hun er charmant og nåja, hun ser forresten også godt ud, meget :-) Noget af charmen ligger i måden hvordan hun kommunikerer med publikum og så er der et eller andet lidt klumret over hende. Hun startede da også lige ud med at vælte et glas vand ned i teknikken og flere gange holdt vi vejret, fordi hun var så tæt på at falde over ledningen fra guitaren!
Hendes stemme er simpelthen fantastisk, der er kraft og så mange fine nuancer, vildt! Og man forstår hvert et ord og der er kuldegysninger og gænsehud på samlebånd!
Jeg må også sige, at hun har fået samlet et helt forrygende band sammen. Der var så meget spilleglæde over dem og især samspillet med Helgi Johnsson var pyh, det var totalt top!
De 2 stemmer harmonerer med hinanden, det er næsten uhyggeligt.
Der var rigtig godt gang i den, nogle af numrene var meget rockede, cooool! Men der var også numre, hvor det bare var hende og så guitaren - auch coooool!
Publikum gik flot med og sang med alt hvad det kunne, det var jeg faktisk lidt overrasket over. Selvfølgelig var der også en håndfuld danskere i salen: "Tina, du er saaaarj!" var der da en der råbte :-)
Til de sidste numre var der standing ovations og der var sgu nærmest ikke et øje tørt...
Tina vandt med sikkerhed mere end en ny fan den aften. Men lige i øjeblikket føler jeg mig som the biggest fan ever. I kan nok godt mærke, at jeg er sådan lidt oppe at ringe, men sådan en oplevelse er da simpelthen ren lykke og den kan man tære på længe. I mellemtiden er vi vist også i besiddelse af så godt som alle hendes udgivelser - digitale tidsalder, I love you! (også tak til leksikon 1).

Ja og nu bliver det just værre, for hvilket nummer skal jeg præsentere? Jeg har jo ca. 30 ynglingsnumre i øjeblikket og så er det ikke en gang løgn :-)

Jeg tror jeg vælger "Goldhawk Road", den er jeg meget glad for. Her i udgaven med Helgi Johnsson. Kvaliteten er ikke optimal, men kunne ikke lige finde noget andet.Skulle der være nogen der ikke har hørt titelsangen fra det nye album, hvad jeg ikke kan forestille mig, så er den her. Jeg er vild med den rockede stil i "Welcome back colour".


Huha, svært...så mange sange... men nu blev det de to. Ved ikke om jeg er helt tilfreds for der var  jo også "No time to sleep", "Glow", "Friend in an bar", "Stains", "Count to ten", "On the run", Nobody's man, Room with a view, "in love and war", "Rebel song", "Watching him go", "Copenhagen"........and so on and so on :-)


9 kommentarer:

Tanker skal der til sagde ...

Hihihihi... Hvor er du skøn.... !

Dejligt indlæg... selvom hun ikke er min kopthe hihihihi

Hyggehygge
Marianne

Annette's space sagde ...

Tina er i den grad min kop the og jeg var ret spændt på hvad du ville synes om hende og om koncerten. Det har jeg nu fået svar på og kan kun samstemme alle dine rosende ord :-))

KirstenK sagde ...

Dejligt indlæg, der oser af en dejlig koncert-oplevelse. Jeg har tidligere ikke været særlig vild med TD, men hun er meget dygtig og er en utrolig cahrmerende og meget lidt diva-agtig... Hendes seneste album er jeg dog pænt begejstret for...det er lidt mere tungt i det end hendes tidligere numre...Jeg er og bliver jo en rock-tøs...

Anonym sagde ...

Sikke en flot anmeldelse ;-)
TDs seneste musik synes jeg godt om, men vil dog ikke købe cd'en!

Prophecy sagde ...

Du er jo helt høj dame?!? Troede vi var enige om, at det var kæresterne der gad Tina Dico, og vi blot tog med for at forkæle dem? Nu lægger du en smule pres på mig, til når vi skal afsted syns jeg...altså.

Berliner brosten sagde ...

@Jule
Jeg troede jo heller ikke at hun var min, men jeg blev da klogere :-)

@Annette
Arj, hvor godt! Ja, der kan da vist ikke være tvivl om min mening efterhånden. Fantastisk kvindemenneske der. Gad godt prøve en koncert i Dk, hvor hun nok har mere gang i publikummet. Men det skal nok lykkedes en dag.

@KirstenK
Ja, det er også noget af det der tiltaler mig, at hun er så "normal" og helt nede på jorden, selvom hun dælme kan nogen ting med en guotar og en stemme! Jeg kan også meget godt lide de rockede numre. Koncerten var faktisk også ret rocket, bortset fra når hun var alene på scenen selvfølgelig.

@Anjoe
Jo, jeg måtte skisme lige eje de der cd'er. Okay, et par af dem havde vi da heldigvis i forvejen ellers ville det da have været en dyr omgang...

@Prophecy
Om jeg er høj, jamen totalt altså! Jeg var da lige ved at skulle til at google danske tillægsord for lissom at få alt med ;-)
De første par minutter sad jeg der i sædet og tænkte: arj, hun får altså ikke mig vendt rundt. Men det gjorde hun og det gik sgu forresten stærkt! Så hør her dame, ikke noget pres, glæd dig bare! Og jeg - jeg glæder mig allerede til DIT indlæg :-)

Tina Liel sagde ...

Det er bare så fantastisk når man får sådan en overraskelse. Sådan havde jeg en oplevelse med Pat Metheny band for mange år siden. Kender hende ikke men der skal lyttes for jeg kan jo godt li din musiksmag♥ Hvad med min ven i Xfactor hænger han på? KNUS

Zette sagde ...

Altdig godt ku li hende også. Og fine numre du har valgt. Frk. Fisenknasts kommentar var:
"Han er sød!" - og det var så til Tina, for hun er ikke helt så stiv i det der han og hun :-D

Berliner brosten sagde ...

@Tina
Du kender hende ikke? Jamen sødeste da, så må du da lige ind og høre hende i en fart! Jeg er sikker på at du vil elske hende :-) Man kan da nærmest ikke andet. Jeg er i hvert fald da helt solgt.
Vores x-factor ven er desværre smuttet ud af konkurrencen, men han gik heldigvis med oprejst pande eller hvad man kalder det. Han sang fint i det sidste show, men der er jo ikke så mange tilbage nu, så han måtte afsted, men pyt - ham skal vi nok komme til at høre mere fra.

@Zette
Jamen pyt med at han/hun ikke sidder helt sikkert - for hvis hun mente Tina, så har hun jo sådan set bare fat i det helt rigtige der :-)