søndag den 24. oktober 2010

Så er ferien forbi...

Lige et hurtigt lille indlæg her søndag aften, hvor jeg ikke rigtig ved om jeg skal grine eller græde.
Efter en sådan pause, syns jeg altid at det er meget svært at finde starten på jobbet igen, selvom det blot har været to uger...og det er sgu svært at kæmpe med den modvilje jeg bare føler i hele kroppen. Når jeg så først er kommet ind i det, så kører det jo også på en vis måde og der er også en masse gode øjeblikke, men jeg kan ikke se bort fra frustrationen, der desværre stadig kaster en stor skygge over mit arbejde, dvs. over klimaet der hersker på min skole. Men jeg er i gang med at brygge på noget, så det får ende. Det er bare ikke noget der kan tales om endnu.
på den anden side set har jo været to aldeles skønne ugers ferie med vellykket guldbryllup, med en masse hygge, med min skønne kæreste, med gaver og alt muligt andet skønt. De sidste dage var vi jo endda i Flensburg med dejlige venner, nemlig med hende her plus hendes søde mand og det var så helt igennem dejligt, sjovt og afslappende (bortset lige fra den der Weckdienst :-)
Flensburg har vi længe villet kigge på - også set i fremtidens lys. Byen er jo ligesom porten til norden. Det er stadig Tyskland, men jo nærmest halvt dansk og det er tættere på familie etc.
Nordtyskerne er egentlig kendte for at være kølige og meget tilbageholdende, men det kan man ikke påstå om de mennesker vi mødte i Flensburg. De var meget åbne og venlige, en rar oplevelse faktisk. Og byen er jo nærmest tosproget. Det vil passe os så fint!
Byen er selvfølelig meget overskuelig sådan set i forhold til Berlin, og farten er skruet en del ned, men det er jo netop noget af det vi leder efter. Det her hektiske liv i hovedstaden er ikke det vil leve sådan for altid..
Alt ialt vil jeg sige, at vores interesse ikke er blevet mindre - tværtimod.
Og så er der vand i nærheden og måger og fleggaard, yippie, og et bryggeri med det mest fantastiske mørke øl! Ja, indtil videre har vi kun fundet fordele...
Her et par billeder. (Se mere hos hende jeg linkede til øverst).

Den berømte rullende minibar

Udsigt fra havnen

Hansens bryggeri -  TRY IT!

En måge (klik for større billede)

 Baggård i den berømte "Rote Straße"

Det var vores første besøg i Flensburg, men med sikkerhed ikke sidste... og så er det noget med at bide tænderne sammen og komme igang imorgen. Everything's gonna be allright!

6 kommentarer:

Inge sagde ...

Wauuu flot minibar.. sådan en burde man altid have med sig på rejser.. :-)
Flensborg er en skøn by.. hvor jeg har kommet en del.. Meeeeen det er jo ikke Berlin og Berlinerlivet man finder i Flensborg..
Lyder som en arbejdsplads der hiver energi ud, i stedet for at give energi.

tankehal sagde ...

nu har jeg jo personlig aldrig forstået hvad der er galt i en weckdienst ??
Kæft jeg fatter det stadig ikke :-)) at jordens to største B mennesker pludselig blev til et vækkeur :-)) den kommer vi til at grine af i mange år !! det vil ikke ske igen !!
Nej Flensborg er og bliver ikke Berlin men det er jo heller ikke det udgangspunkt i har overhovedet... det du "brygger" på lød godt og det lød muligt.... så bryg videre, alt hvad du kan det skal nok gå :-)

Annette's space sagde ...

Jeg kan i den grad sætte mig i din frustration over arbejdspladsen og jeg ved også godt at der jo lige skal et andet til inden man smider håndklædet i ringen (vi er vel for fanden voksne ansvarlige mennesker?). MEN, og der er et men. Nogle gange skal man vove at springe og jeg kan hilse og fortælle at det er gennemført vidunderligt at have en arbejdsplads jeg møder glad frem på. HVER gang.
Jeg er umådeligt spændt på at læse mere om hvad det er du brygger på...
Pas på dig :-))

Grønlandsposten sagde ...

Lyder spændende med det, du går og brygger på. Det vil jeg glæde mig til at høre mere om!

Flensburg virker som en skøn by, har kun været der nogle få gange, men det er absolut et sted, der er værd at have med i overvejelserne. Især hvis man gerne vil væk fra en storby som Berlin.

KirstenK sagde ...

Ja, det kan være svært at komme i sving efter en ferie...kender det kun alt for godt...

Berliner brosten sagde ...

@Inge
Ja, den minibar var altså ikke at kimse af :-) Total succes.
Nej Flensburg er ikke Berlin...men begge byer har deres helt egen fordele og lad os se, hvad fremtiden bringer.

@tankehal
Ja, det var sgu da lidt sjovt med den der Weckdienst. hihi. Det havde jeg da heller aldrig drømt om. Jeg troede at 9 var for tidligt til jer :-) Nå, så har vi da en running gag der.
Ja lad os se, hvad bryggeriet bliver til. Om ikke andet kan vi da mødes hos Hansens, juhu.

@Annette
Nu har jeg ikke fået historien med om dine negative erfaringer, men det glæder mig at læse om dit nye arbejdsliv og om alt det positive du gør ud af det og får ud af det, selvom det med sikkerhed er et anstrengende job. Selvfølgelig er man ansvarlig, men det hjælper jo heller ikke noget at arbejde sig kaputt. Så jeg brygger videre og skal nok melde ud, så snart der er nyt :-)

@Grønlandsposten
Flensburg ser sådan ved første bekendtskab ud til at være et fint kompromis. Men vi glytter selvfølgelig ikke fra Berlin hverken idag eller imorgen...Først skal det der jobhalløj på plads og det skal det faktisk for os begge, så det kan godt komme til at vare...

@KirstenK
Ja, det er sgu strengt. Især når man ikke sover rigtigt natten op til første arbejdsdag. Er halvt smadret her til aften, men vi må på den imorn igen, der er ikke andet at gøre.